Zdravi brownie od slanutka

Sastojci:

  • 1 konzerva Bakina kuhinja slanutka (400 g) – ocijeđena i isprana
  • 2 jaja
  • 3 žlice meda ili agavinog sirupa
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • prstohvat soli
  • 50 g tamne čokolade (narezane na komadiće ili čokoladne kapljice)

Priprema:

  1. U blender stavi ocijeđeni slanutak, jaja, med, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer, maslac od kikirikija i prstohvat soli. Sve zajedno miksaj dok ne dobiješ glatku, gustu smjesu.
  2. Umiješaj žlicom komadiće tamne čokolade.
  3. Smjesu prebaci u manji kalup za pečenje (20×20 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20–25 minuta, dok rubovi ne očvrsnu, a sredina ostane malo mekana.
  4. Pusti da se brownie potpuno ohladi prije rezanja.
  5. Ukrasi voćem ili nasjeckanim orašastim plodovima po želji
Facebook
WhatsApp
Email
Print

Primaj novosti!

Saznaj kada su najbolje ponude dostupne!