Diskont-Stanic_recept-lignje-iz-pecnice

Zanimljiv i drugačiji recept: Lignje iz pećnice

Neobičan i zanimljiv recept

LIGNJE IZ PEĆNICE

Donosimo zanimljivu i drugačiju ideju za svima omiljene lignje.

Nažalost nemamo svi pristup svježoj ribi, a svjesni smo koliko je ona doista važan dio kvalitetne uravnotežene prehrane. U tom slučaju posežemo za smrznutom, ali jednako kvalitetnom. Svjesni toga pod našom robnom markom Pedro razvili smo široku palatu smrznutih delicija, poput: oslića, srdele, lignje, gambera, vongola, sipe, škampi i ostalih morskih plodova.

Vjerujemo da smo svi već pripremali različite vrste riba u pećnici, a što je s liganjama? Zašto ne biste i njih pripremili na ovaj način. Jednako su ukusne kao da ih pržite na ulju, a ipak ih pripremate u jednoj laganijoj varijanti.

Dodate li im krumpir, vino i mediteranske začine  vjerujemo da će ovo postati vaša nova omiljena verzija.

Diskont-Stanic_recept-lignje-iz-pecnice23

SASTOJCI:

    • krumpir
    • lignje
    • maslinovo ulje
    • 1-2glavice luka
    • češnjak
    • 150ml vina
    • 100ml vode
    • sol, papar, origano, ružmarin, peršin
  •  

PRIPREMA:

    • Pećnicu zagrijte na 200°C.
    • Krumpir ogulite i narežite na ploške te ga začinite i zalijte maslinovim uljem.
    • Luk i češnjak ogulite i narežite pa dodajte u krumpir i sve zajedno istresite u pleh za pečenje.
    • Lignje nakon što se odlede začinite i posložite po krumpiru.
    • Sve zalijte s vinom, vodom i maslinovim uljem.
    • Pokrijte folijom i pecite 45 minuta.
    • Nakon 45 minuta maknite foliju i pecite još par minuta dok se ne zapeče i porumeni.
    • Po želji možete dodati i drugo povrće poput mrkve i rajčice.
    • Servirajte toplo tako da prelijete s umakom od maslinovog ulja, svježe nasjeckanim peršinom i češnjakom.
    • Uz slasne lignje i povrće dobit ćete i finu umak za umakanje.

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

> 60 min

Težina pripreme

5/10

Diskont-Stanic_recept-lignje-iz-pecnice4

fina

INDIJSKA
LIGNJA

Pod našom robnom markom Pedro razvili smo široku palatu smrznutih delicija, poput: oslića, srdele, lignje, gambera, vongola, sipe, škampi i ostalih morskih plodova, a u ponudi potražite i indijsku lignju ili već spremne kolutiće i krakove lignje patagonike, za Vaše omiljene delicije. 

Tags: No tags