Mutti-recept-04

Zalogajčići u čašici s crvenom kremom i kozicama

skampi coktel

sastojci

8 kozica srednje veličine

100 ml vrhnja za kuhanje

40 g đumbira

1 češanj češnjaka

100 g dvostrukog koncentrata rajčice

2 žlice jabučnog octa

ekstra djevičansko maslinovo ulje ocat

sol s čilijem

papar

 

Sastojci za 4 osobe, priprema 15 minuta, kuhanje 10 minunta

Priprema

U loncu zagrijte 30 ml ulja s češnjem zgnječenog češnjaka. Dodajte jabučni ocat, ujedinite s vrhnjem, sokom od đumbira ( dobivenog ribanjem korijena i cijeđenjem dobivene kaše) i prstohvatom čili papričice. Kuhajte na jakoj vatri 5 minuta, malo reducirajte vrhnje, a zatim dodajte koncentrat rajčice. Izvadite češnjak i izmiješajte sve sastojke pjenjačom. Oljuštite kozice, kuhajte ih u kipućoj slanoj vodi 2 minute, ocijedite i ostavite da se ohlade. Začinite ih prstohvatom soli i papra, s nekoliko vlati kopra i kapljicom ulja. Napravite male ražnjiće s po 2 kozice i poslužite uz crveni umak.

Isprobajte naš recept i dobar Vam tek!

Koncentrat
Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags