Lutosa
Veggie burger na talijanski način Carpaccio od rajčice
Fino narezana rajčica posložena na tanjur, posebno i aromatično začinjena, servirana s veggie burgerom, osvojit će vas na prvu, bilo da trebate fino lagano predjelo ili glavno jelo.
SASTOJCI:
- 1 rajčica
- 1 buffalo mozzarella
- kraljevski kapari
- vrhnje
- zeleni pesto
- pinjoli
- sušene rajčice
- maslinovo ulje
- peršin
- češnjak
- bosiljak
- sol i papar
PRIPREMA:
Za ulje od peršina:
U blenderu izmiksajte 2 dl maslinovog ulja,1 češanj češnjaka, šaku svježeg peršina te malo soli. Ostavite da stoji nekoliko sati, a zatim filtrirajte i ocijedite ulje.
Za pesto kremu:
Cijelo vrhnje umutite i pomiješajte s 2 velike žlice pesta.
PRIPREMA:
- Lutosa Veggie burgere pecite 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 200°C.
- Rajčice narežite na tanke kolute i posložite na sredinu tanjura. Začinite solju, paprom i s malo maslinovog ulja.
- Pinjole popržite i ostavite sa strane.
- Mozzarellu narežite na jednake komade.
- Kapare prerežite na 2 dijela.
- Lutosa Veggie burgere ukrasite s malo sušenih rajčica, kraljevskim kaparom i komadićima mozzarelle.
- U sredinu narezanih rajčice stavite Veggie burger.
- Preostalu mozzarellu rasporedite po rajčicama.
- Dodajte pinjole te sve poprskajte pesto kremom.
- Na kraju dodajte malo peršinovog ulja i ukrasite nasjeckanim listićima bosiljka.
Porcija
Za 1 osobu
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
6/10
Lutosa
VEGGIE
BURGER
Mrkva, zeleni grašak, kukuruz šećerac, crvena paprika, cvjetača i brokula pomiješani s ukusnim komadićima krumpira daju ovom hrskavom Vege Burgeru sjajnu boju i okus! Oblikovani su kao pljeskavice i predprženi u visokokvalitetnom suncokretovom ulju. Idealno i za vegane!