veggie copy

Veggie burger na talijanski način – Carpaccio od rajčice

Lutosa

Veggie burger na talijanski način Carpaccio od rajčice

Fino narezana rajčica posložena na tanjur, posebno i aromatično začinjena, servirana s veggie burgerom, osvojit će vas na prvu, bilo da trebate fino lagano predjelo ili glavno jelo.

Diskont-Stanic_lutosa-vegie-burger

SASTOJCI:

    • 1 rajčica
    • 1 buffalo mozzarella
    • kraljevski kapari
    • vrhnje
    • zeleni pesto
    • pinjoli
    • sušene rajčice
    • maslinovo ulje
    • peršin
    • češnjak
    • bosiljak
    • sol i papar

PRIPREMA:

Za ulje od peršina:

    • U blenderu izmiksajte 2 dl maslinovog ulja,1 češanj češnjaka, šaku svježeg peršina te malo soli. Ostavite da stoji nekoliko sati, a zatim filtrirajte i ocijedite ulje.

Za pesto kremu:

    • Cijelo vrhnje umutite i pomiješajte s 2 velike žlice pesta.

 

PRIPREMA:

    • Lutosa Veggie burgere pecite 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 200°C.
    • Rajčice narežite na tanke kolute i posložite na sredinu tanjura. Začinite solju, paprom i s malo maslinovog ulja.
    • Pinjole popržite i ostavite sa strane.
    • Mozzarellu narežite na jednake komade.
    • Kapare prerežite na 2 dijela.
    • Lutosa Veggie burgere ukrasite s malo sušenih rajčica, kraljevskim kaparom i komadićima mozzarelle.
    • U sredinu narezanih rajčice stavite Veggie burger.
    • Preostalu mozzarellu rasporedite po rajčicama.
    • Dodajte pinjole te sve poprskajte pesto kremom.
    • Na kraju dodajte malo peršinovog ulja i ukrasite nasjeckanim listićima bosiljka.
  •  

Porcija

Za 1 osobu

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

6/10

Diskont-Stanic_lutosa-vegie-burger2

Lutosa

VEGGIE
BURGER

Mrkva, zeleni grašak, kukuruz šećerac, crvena paprika, cvjetača i brokula pomiješani s ukusnim komadićima krumpira daju ovom hrskavom Vege Burgeru sjajnu boju i okus! Oblikovani su kao pljeskavice i predprženi u visokokvalitetnom suncokretovom ulju. Idealno i za vegane!

Tags: No tags