Diskont-Stanic-Tagliatelle-s-gljivamaA

Tagliatelle sa šampinjonima i pancetom

ususret jeseni

TAGLIATELLE SA ŠAMPINJONIMA

U ona jednostavnija, a uvijek fina jela zasigurno ulazi i kremasta tjestenina s omiljenim gljivama i pancetom. Kombinacija šampinjona i vrganja dati će jesensku notu ovom jelu. Za efektniji izgled jela, odličan odabir bit će i zeleni rezanci. Uz ovu kombinaciju odlično će se složiti i timijan i vlasac, a želite li dodatno začiniti ručak, tjesteninu svakako poslužite uz čašu finog bijelog vina.

Diskont-Stanic-Tagliatelle-s-gljivamaA3

SASTOJCI:

    • 250g tagliatella
    • 200 g vrganja
    • 300 g šampinjona
    • 100 g pancete
    • 3 češnja češnjaka
    • maslinovo ulje
    • peršin
    • sol
    • papar

PRIPREMA:

    • Tagliatelle kuhajte 8 minuta u posoljenoj vodi, da budu al dente, potom ih ocijedite.
    • U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njega stavite šampinjone i vrganje narezane na veće komade. Možete koristiti i neke druge gljive prema želji. Pržiti dok ne ispari voda koje su gljive pustile.
    • Dodajte pancetu narezanu na trakice, posolite i popaprite i pržite oko 2-3 minute. Dodajte protisnuti češnjak, kratko još popržite pa umiješajte kuhanu tjesteninu i pospite svježe narezanim začinom po želji.

Porcija

Za 2 osobe

Vrijeme pripreme

>60 min

Težina pripreme

7/10

Diskont-Stanic-Tagliatelle-

Klara Marić

DOMAĆE
LAZANJE

Domaće lasagne, zelene ili široke, potraži u najbližem Diskontu Stanić ili kupi u našoj online trgovini horeca.hr.

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags