zrnati-sir2

Svježi zrnati sir – zdrava poslastica s visokim udjelom proteina

Svježi zrnati sir - zdrava poslastica s visokim udjelom proteina

Kerniger_LFK_Export2

Kerniger – svježi zrnati sir prepoznatljiv je mliječni proizvod koji se ističe svojom svježinom, niskim udjelom kalorija i visokim sadržajem proteina ( 92 kcal na 100 g proizvoda, 26 g proteina na 200 g proizvoda ).

U našoj ponudi pronaći ćete jedan od najkvalitetnijih vrsta ovog svježeg sira proizvedenog od bavarskog mlijeka, od njemačkog proizvođača Bayernland, u praktičnom pakiranju od 200 grama.

Bavarsko mlijeko je poznato po svojoj iznimno visokoj kvaliteti a tajna Kerniger svježeg zrnatog sira leži upravo u ovom vrhunskom mlijeku.

Svježi zrnati sir je poznat po svojoj kremastoj i mekanoj teksturi. Ima blagu i osvježavajuću aromu te se lako kombinira s drugim sastojcima u raznim slanim ali i slatkim jelima.

Jedna od najznačajnijih karakteristika svježeg zrnatog sira je njegov visoki udio proteina. Proteini su ključni za izgradnju mišića i održavanje zdrave tjelesne funkcije. Kerniger zbog svoje svježine i hranjive vrijednosti jako je popularan među ljubiteljima zdrave prehrane. Osim što je ukusan i praktičan, ovaj sir pruža i mnoge zdravstvene prednosti, uključujući podršku mišićnom razvoju, nisku razinu kalorija i kvalitetne nutrijente.

Uz svježi zrnati sir, možete uživati u visokokvalitetnom proizvodu koji podržava vaše zdravlje i prehranu. Njegova svježina i bogatstvo proteina čine ga idealnim dodatkom mnogim jelima ili samostalnom opcijom za zdravi obrok.

U nastavku donosimo zanimljiv recept za palačinke s niskom udjelom ugljikohidrata.

Palačinke s niskim udjelom ugljikohidrata

Sastojci:

  • 75 g Kerniger sira s visokim sadržajem proteina
  • 8 g psyllium ljuski
  • 3 jaja
  • 25 g eritrita ili stevije
  • 1 prstohvat soli
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 50 grama jagoda
  • 100 g vrhnja za šlag
  • 2 žlice maslaca

Priprema:

Pomiješajte Kerniger svježi sir s jajima, zaslađivačem, soli, praškom za pecivo i ljuskicima psiliuma dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ostavite tijesto sa strane, a u međuvremenu otopite ½ žlice maslaca u tavi na srednje jakoj vatri.

Čim se maslac zagrije, žlicom stavljajte tijesto u tavu i ispecite palačinke s obje strane.

Po potrebi dodajte masnoću na žlicu i postupno pecite sve palačinke.

Istucite vrhnje u čvrsti šlag i poslužite s jagodama.

Dobar tek!