POST-cover-Diskont-Stanic-bakina-kuhinja-smrznuto-voce,

Smrznuto voće – zdravo voće cijele godine

smrznuto

ZDRAVO VOĆE CIJELE GODINE

Smrznuto voće spas nam je u hladnijim danima kada se sve manje možemo oslanjati na svježe voće iz vlastitog vrta. No, zašto bi ga se odrekli kada cijele godine možemo imati njihovu smrznutu varijantu! Ako ste među onima koji vjeruju da je smrznuto voće jednako hranjivo kao i svježe, imali ste pravo jer smrznuto voće je zdravo voće cijele godine!

Pravilno brzo smrznuto voće nekad ima i više hranjivih sastojaka od svježeg, koje zna danima ili tjednima putovati do svog odredišta na policama trgovina. Naime, čim se voće ili povrće ubere, ono počinje gubiti hranjive sastojke. Budući da je većina smrznutog voća i povrća smrznuta nedugo nakon što je ubrana, dopušteno im je da u potpunosti sazru, što znači da su bogati vitaminima, mineralima i antioksidantima. Gledajući praktične prednosti, brzo smrznuto voće ne zahtijeva nikakvo pranje, ljuštenje ili sjeckanje. Jednostavno posegnete za najdražim smrznutim voćem i priprema najdražeg obroka, smoothieja ili deserta može započeti! U kojoj god opciji ih pripremate, svakako ćete napraviti zdraviji ili hranjiviji obrok nego da naručite dostavu brze hrane – a sve za isto vrijeme.

Diskont-stanic-Bakina-kuhinja-Smrznuto-voce-jagoda

smrznuta

Jagoda

Jagode obiluju vitaminom C, folatima te biljnim fenolima koji uz antioksidans sudjeluju u borbi protiv slobodnih radikala odgovornih za nastanak niza bolesti. Osim toga, jagode su odličan izvor prehrambenih vlakana koja pomažu probavi, ubrzavaju metabolizam, održavaju zdravlje crijevne flore, snižavaju kolesterol te smanjuju opasnost od kardiovaskularnih oboljenja. Osim što ih možete jesti same, raditi zdrave kolače s njima, jagode su izvrsna namirnica za izradu zdravih smoothieja.

Diskont-stanic-Bakina-kuhinja-Smrznuto-voce-MALINA

smrznuta

Malina

Malina je izuzetno bogata snažnim antioksidansima koji djeluju protuupalno, sprečavaju djelovanje štetnih mikroba i oštećenje tjelesnih stanica. Među njima su antocijanin (daje malini crvenu boju), resveratrol (usporava starenje), pterostilben (važan je za moždane funkcije) te elagitanin, koji se gotovo isključivo nalazi u malinama, a istraživanja pokazuju da smanjuje rizik od raka.

Diskont-stanic-Bakina-kuhinja-Smrznuto-voce-visnja

smrznuta

Višnja

Višnja je voće poznato još iz rane povijesti, a koristili su je Perzijanci, Grci i Rimljani. Nisu zanimljive samo zbog okusa nego pomažu kod nesanice, bolova i prirodni su antioksidans. Zanimljivo je kako daju osjećaj sitosti te čiste organizam. Bogate su vitaminima A i C te folnom kiselinom, kalijem, magnezijem, željezom i vlaknima. Pomažu u prevenciji i smirenju brojnih zdravstvenih problema.

Diskont-stanic-Bakina-kuhinja-Smrznuto-voce-jagoda-smoothie

recept

SMOOTHIE
OD JAGODA

Klasični smoothie od jagode popularan je izbor za doručak. Kremasti, citrusni miks povećat će vašu razinu energije početkom dana i zadržati vaš trbuh punim do ručka. Definitivno broj jedan smoothie od jagode za probati!

Svoju zdravu odluku započni uz detox osvježavajući i zdravi smoothie od jagode. 

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags