Kako pripremiti jednostavan zalogaj bez kuhanja? Pripremite omotane jabuke. Slatki spoj jabuke i pršuta dodatno oobogaćen sirom s plemenitom plijesni, oduševit će sve ljubitelje neobičnih okusa.
Posluženo zajedno, pršut i voće čine veoma ukusno predjelo ili male zalogaje. Pršut se tradicionalno poslužuje s dinjom ili smokvama, odnosno slatkim voćem. Mi smo se ovaj put odlučili na varijantu s jabukom. Punoća okusa ove delicije doći će do izražaja ako tanke ‘fete’ pršuta poslužite na sobnoj temperaturi. Karakterističan okus i teksturu pršuta čini i njegov masni dio stoga se preporuča ne odvajati ga. Iako je u Hrvatskoj običaj uz pršut poslužiti ovčji i kozji sir, ovaj put smo probali sa sirom s plemenitom plijesni. Pršut se uspješno sljubljuje s puno namirnica i plodova, a svježe, sezonsko voće je svakako na toj listi. Odaberite slatko voće koje će se odlično slagati sa slanim i intenzivnim okusom suhog pršuta.