Diskont-Stanic-prsut-s-jabukom-cover

Slatki spoj jabuke i pršuta u jednostavnom receptu

neobično i jednostavno

SLATKI SPOJ PRŠUTA I JABUKA

Kako pripremiti jednostavan zalogaj bez kuhanja? Pripremite omotane jabuke. Slatki spoj jabuke i pršuta dodatno oobogaćen sirom s plemenitom plijesni, oduševit će sve ljubitelje neobičnih okusa. 

Posluženo zajedno, pršut i voće čine veoma ukusno predjelo ili male zalogaje. Pršut se tradicionalno poslužuje s dinjom ili smokvama, odnosno slatkim voćem. Mi smo se ovaj put odlučili na varijantu s jabukom.  Punoća okusa ove delicije doći će do izražaja ako tanke ‘fete’ pršuta poslužite na sobnoj temperaturi. Karakterističan okus i teksturu pršuta čini i njegov masni dio stoga se preporuča ne odvajati ga. Iako je u Hrvatskoj običaj uz pršut poslužiti ovčji i kozji sir, ovaj put smo probali sa sirom s plemenitom plijesni. Pršut se uspješno sljubljuje s puno namirnica i plodova, a svježe, sezonsko voće je svakako na toj listi. Odaberite slatko voće koje će se odlično slagati sa slanim i intenzivnim okusom suhog pršuta. 

Diskont-Stanic-prsut-s-jabukom

SASTOJCI:

PRIPREMA:

    • Jabuke operite i svaku narežite na osam jednakih kriški.
    • Kriške nakapajte limonovim sokom.
    • Jednu stranu jabuke namažite Dorblu sirom, stavite nekoliko listića rikule i sve omotajte kriškom pršuta. 
    • Poslužite hladno.

SAVJET: Umjesto jabuke možete koristiti i drugo voće, primjerice krušku, dinju ili ananas. 

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

4/10

Diskont-Stanic-prsut-s-jabukom-dorblu-sir

plemeniti

DORBLU
SIR

Nedoljivi i kremasti Dorblu sir, s plemenitom plijesni, u pakiranju od 100 g, za samo 7.99 kn, potraži u svim Diskontima Stanić ili kupi u našoj online trgovini horeca.hr

 

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags