neobično i jednostavno
SLATKI SPOJ PRŠUTA I JABUKA
Kako pripremiti jednostavan zalogaj bez kuhanja? Pripremite omotane jabuke. Slatki spoj jabuke i pršuta dodatno oobogaćen sirom s plemenitom plijesni, oduševit će sve ljubitelje neobičnih okusa.
Posluženo zajedno, pršut i voće čine veoma ukusno predjelo ili male zalogaje. Pršut se tradicionalno poslužuje s dinjom ili smokvama, odnosno slatkim voćem. Mi smo se ovaj put odlučili na varijantu s jabukom. Punoća okusa ove delicije doći će do izražaja ako tanke ‘fete’ pršuta poslužite na sobnoj temperaturi. Karakterističan okus i teksturu pršuta čini i njegov masni dio stoga se preporuča ne odvajati ga. Iako je u Hrvatskoj običaj uz pršut poslužiti ovčji i kozji sir, ovaj put smo probali sa sirom s plemenitom plijesni. Pršut se uspješno sljubljuje s puno namirnica i plodova, a svježe, sezonsko voće je svakako na toj listi. Odaberite slatko voće koje će se odlično slagati sa slanim i intenzivnim okusom suhog pršuta.
SASTOJCI:
- 2 jabuke
- 50 g Dorblu sira
- 1 žlica limunovog soka
- narezane kriške pršuta
- rikula
PRIPREMA:
- Jabuke operite i svaku narežite na osam jednakih kriški.
- Kriške nakapajte limonovim sokom.
- Jednu stranu jabuke namažite Dorblu sirom, stavite nekoliko listića rikule i sve omotajte kriškom pršuta.
- Poslužite hladno.
SAVJET: Umjesto jabuke možete koristiti i drugo voće, primjerice krušku, dinju ili ananas.
Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
4/10
plemeniti
DORBLU
SIR
Nedoljivi i kremasti Dorblu sir, s plemenitom plijesni, u pakiranju od 100 g, za samo 7.99 kn, potraži u svim Diskontima Stanić ili kupi u našoj online trgovini horeca.hr