Diskont-Stanic_philadelphia_krema-s-malinama

Romantični desert s kremom od malina i Philadelphia sira

romantični

DESERT S KREMOM OD MALINA S PHILADELPHIA KREM SIROM

Valentinovo kod kuće? Dan zaljubljenih sve je bliže, ali tko kaže da Valentinovo ne može biti posebno i kod kuće? Pripremite najromantičniju večeru uz jednostavne recepte koji će oduševiti vaše bolje polovice. Probajte nešto novo i drugačije. Otkrijte kreativca u sebi! Ovaj kolač od malina nevjerojatno je ukusan i kao stvoren za Valentinovo!

Diskont-Stanic_philadelphia_krema-s-malinama2

SASTOJCI:

    • 375 g Philadelphia krem sira
    • 125 g jogurta
    • 10 g želatine
    • 1 šalica vrhnja 30% m.m.
    • 50 g šećera u prahu
    • 1 mahuna vanilije
    • 125 g kreme od malina (svježe ili smrznute maline, procijeđene kroz cjediljku)
    • 1 žele od malina
    • 1/2 šalice vode
    • svježe maline za ukras

PRIPREMA:

    • Želatinu namočite u malo vode i ostavite da nabubri 5 - 10 minuta.
    • U malom loncu pomiješajte vrhnje, šećer u prahu i mahunu vanilije, zakuhajte. Maknite s topline i dodajte nabubrenu želatinu (ne kuhati nakon dodavanja želatine). Miješajte dok se želatina ne otopi. Ostaviti sa strane da se ohladi.
    • Ulijte žele od maline u 1/2 šalice vode, miješajte dok se potpuno ne otopi. Dodajte pripremljenu kremu od malina i ostaviti sa strane da se ohladi (ne kuhati).
    • Pomiješajte Philadelphia krem sir s jogurtom i podijelite smjesu na dva dijela. U prvi dio dodajte vrhnje s vanilijom i želatinu, a u drugi žele od malina i kremu od malina.
    • Pripremite 6 čašica promjera 7 cm. U svaku od njih prvo uliti kremu od krem sira i vrhnja i ohladite. Zatim na vrh prelijte smjesu od malina i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata.
    • Ohlađene deserte ukrasite svježim malinama.

Porcija

Za 8 osoba

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

5/10

Diskont-Stanic_philadelphia_krema-s-malinama4

original

PHILADELPHIA
KREM SIR

Philadelphia krem sir - Original, potražite najbližem Diskontu Stanić ili u našem webshopu horeca.hr 

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags