Omlet_1600x900

Lutosa omlet s ploškama krumpira

Krumpri s jajima – hit doručak kojeg morate probati

Po jutru se dan poznaje, zato je važno zapamtiti da je doručak najvažniji obrok u danu.

Donosimo 6 razloga zašto doručkovati:

  1. potiče zdraviju prehranu
  2. uravnotežuje razinu šećera u krvi
  3. pokreće vaš metabolizam
  4. povećava razinu energije
  5. promiče zdravlje srca
  6. stimulira mozak

 

Kako biste zadržali energiju i vitalnost od jutra do večeri, ključ je započeti dan kvalitetnim doručkom. Preskakanje ovog važnog obroka može dovesti do prejedanja tijekom ručka, povećane želje za nezdravim grickalicama te osjećaja umora kroz dan. Krumpir je izvrsna namirnica za doručak – bogat je kalijem, vitaminom C, folnom kiselinom, željezom i vlaknima. Pripremljen u pećnici, tavi ili fritezi, Lutosa proizvodi od krumpira omogućuju ukusne obroke s niskim udjelom masnoće. U kombinaciji s drugim hranjivim sastojcima, osigurat ćete si savršeno uravnotežen doručak koji će vas držati sitima i punima energije.

Omlet s ploškama krumpira

Lutosa proizvodi savršeno odgovaraju užurbanom životnom stilu. Kako potrošači postaju sve zahtjevniji, svjestan pristup prehrani postao je globalni trend. Doručci na bazi krumpira idealni su za razne prehrambene režime, a Lutosa u svojoj širokoj paleti nudi proizvode prilagođene i bezglutenskim te vegetarijanskim dijetama.

Ploske_1200x1200

sastojci

  • 600 grama Lutosa ploški
  • 6 jaja
  • 1 veliki luk
  • ulje
  • sol

Priprema

U velikoj tavi na dosta ulja pecite Lutosa ploške oko desetak minuta dok ne omekšaju. Stavite krumpire na stranu da se ohlade.
Odstranite većinu preostalog ulja na tavi te prepržite nasjeckani luk. Ostavite sa strane da se ohladi.
U zdjeli istucite jaja. U jaja dodajte ispečeni luk i krumpir uz malo soli te sve zajedno izlijte na tavu.
Pecite na umjerenoj temperaturi oko sedam minuta. Sa špatulom nježno okrenite omlet i pecite još tri do pet minuta dok svi sastojci nisu do kraja termički obrađeni.
Možete si pomoći tanjurom, stavite na vrh tave veliki tanjur, primite ga dlanom i brzo, jednim potezom okrenite tavu tako da omlet završi na tanjuru. Omlet skliznite s tanjura natrag u tavu. Po želji jelo oplemenite komadićima šunke ili povrća.

Poslužite toplo i dobar tek!

111Ploske_1200x1200
Tags: No tags