recepti-04

Punjeni krumpir s mozzarellom

PUNJENI KRUMPIR S MOZZARELLOM

Isprobajte naš recept za punjenje krumpire s mozzarellom

Naša Zottarella će se najbolje stopiti s krumpirima.

Sastojci:

  • 4 velika krumpira
  • 1 luk
  • 125 g slanine narezane na kockice
  • 1 žlica ulja
  • 3 grančice peršina
  • 1 pakiranje (125 g) Zottarelle
  • 1 čaša (200 g) kiselog vrhnja
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • sol, papar

Priprema

  1. Krumpir operite i zajedno s korom kuhajte u dovoljno vode oko 25 - 30 minuta dok ne omekša. Ocijedite, ostavite da se ohladi i prepolovite.
  2. Prethodno zagrijte pećnicu (gornji i donji grijač) na 200 °C.
  3. Luk ogulite i narežite na kockice. U vrućoj tavi istopite kockice slanine na ulju. Dodajte luk i sve zajedno kratko prepecite. Izvadite i ostavite da se ohladi.
  4. Peršin operite i nasjeckajte listove. Zottarellu ocijedite i narežite na male kockice. Krumpir izdubite, a unutarnji dio stavite u zdjelu sa strane. Dodajte kiselo vrhnje, kockice Zottarelle, slaninu i luk. Začinite sa soli i paprom.
  5. Punite krumpir pripremljenim nadjevom i stavite u pećnicu oko 10 - 15 minuta.
  6. Poslužite toplo uz sježu salatu.

Isprobaj naš recep i želimo ti dobar tek!

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags