Philadelphia-recept

Punjene školjke

IMG_8432 — 1 copy

sastojci

  • 200 g Philadelphia krem sira
  • 150 g tjestenine u obliku školjke
  • 140 g zelenog graška
  • 6 ml soka od limuna
  • 6 g naribane limunove kore
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 25 g peršina
  • 10 g svježih listova kadulje
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 g soli
  • 2 g svježe mljevenog šarenog papra

Priprema

  1. Philadelphia krem sir prethodno izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi.
  2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi prema uputama na pakiranju.
  3. U posebnom loncu zakuhajte vodu. Dodajte grašak i pričekajte dok voda ponovno ne počne ključati, od tog trenutaka kuhajte zeleni grašak 3 minute.
  4. Pripremite nadjev. Pomiješajte Philadelphia krem sir s graškom, koricom limuna, paprom i soli.
  5. Pripremite biljni umak. Peršin izblendajte s kaduljom, češnjakom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
  6. Nadjevom napunite školjke od tjestenine i rasporedite na tanjur. Svaki dio prelijte pripremljenim biljnim umakom i pospite svježim listićima peršina i kadulje.

Ispobajte naš recept i dobar Vam tek!

Philadelphia_Original175g copy
Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags