Diskont-Stanic-rolada-s-jagodama-philadelphia

Proljetna rolada od jagoda i Philadelphia krem sira

lagana proljetna

ROLADA OD JAGODA I PHILADELPHIA KREM SIRA

Deserti s jagodama gotovo pa nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, većina u njima uživa, a donose nam i dašak osvježenja. Stoga uživaj u proljeću i probaj ovaj brzi i fini recept. Proljetna rolada od jagoda i Philadelphia krem sira. Jednostavna, lagana, proljetna, može li bolje?

Diskont-Stanic-rolada-s-jagodama-philadelphia2

SASTOJCI:
BISKVIT:

    • 4 jaja
    • 100 g šećera
    • 100 g brašna za kolače
    • 3/4 žlice praška za pecivo
    • 4 žlice tamnog kakaa
    • 50 g tamne čokolade

KREMA OD JAGODA:

  •  

PRIPREMA:

    • Izvadite Philadelphia krem sir iz hladnjaka na sobnu temperaturu.
    • Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajte šećer i nastavite mutiti. Zatim učinite isto i sa žumanjcima - dodajte ih postupno uz stalno miješanje. U smjesu dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte naribanu čokoladu. Sve lagano promiješajte lopaticom kako se smjesa ne bi spustila.
    • Pleh dimenzija 28 x 42 cm obložite papirom za pečenje. Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Peći 12-15 minuta na 180 °C.
    • Na radnu površinu raširite kuhinjski ručnik. Pečeno tijesto stavite na ručnik s papirom za pečenje prema gore. Polako otklonite pek papir. Roladu zamotajte ručnikom i ostavite da se ohladi i preuzme oblik.
    • Pripremite kremu za nadjev. Istucite maslac, dodajte Philadelphia krem sir, zatim dodajte jagode i sve izmiksajte.
    • Hladnu roladu raširite i premažite kremom od jagoda, smotajte i ostavite preko noći u hladnjaku.
    • Roladu poslužite sa šlagom i jagodama.

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

4/10

Diskont-Stanic_horeca-webshop-philadelphija

neodoljivi

PHILADELPHIA
KREM SIR

Nedoljivi i kremasti Philadelphia krem sir, u pakiranju od 175 g, za samo 9.99 kn, potraži u svim Diskontima Stanić ili kupi u našoj online trgovini horeca.hr

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags
0