lagana proljetna
ROLADA OD JAGODA I PHILADELPHIA KREM SIRA
Deserti s jagodama gotovo pa nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, većina u njima uživa, a donose nam i dašak osvježenja. Stoga uživaj u proljeću i probaj ovaj brzi i fini recept. Proljetna rolada od jagoda i Philadelphia krem sira. Jednostavna, lagana, proljetna, može li bolje?
SASTOJCI:
BISKVIT:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 100 g brašna za kolače
- 3/4 žlice praška za pecivo
- 4 žlice tamnog kakaa
- 50 g tamne čokolade
KREMA OD JAGODA:
- 125 g krem sira Philadelphia
- 100 g maslaca
- 300 g svježih jagoda
- 100 g vrhnja za šlag
PRIPREMA:
- Izvadite Philadelphia krem sir iz hladnjaka na sobnu temperaturu.
- Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajte šećer i nastavite mutiti. Zatim učinite isto i sa žumanjcima - dodajte ih postupno uz stalno miješanje. U smjesu dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte naribanu čokoladu. Sve lagano promiješajte lopaticom kako se smjesa ne bi spustila.
- Pleh dimenzija 28 x 42 cm obložite papirom za pečenje. Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Peći 12-15 minuta na 180 °C.
- Na radnu površinu raširite kuhinjski ručnik. Pečeno tijesto stavite na ručnik s papirom za pečenje prema gore. Polako otklonite pek papir. Roladu zamotajte ručnikom i ostavite da se ohladi i preuzme oblik.
- Pripremite kremu za nadjev. Istucite maslac, dodajte Philadelphia krem sir, zatim dodajte jagode i sve izmiksajte.
- Hladnu roladu raširite i premažite kremom od jagoda, smotajte i ostavite preko noći u hladnjaku.
- Roladu poslužite sa šlagom i jagodama.
Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
4/10
neodoljivi
PHILADELPHIA
KREM SIR
Nedoljivi i kremasti Philadelphia krem sir, u pakiranju od 175 g, za samo 9.99 kn, potraži u svim Diskontima Stanić ili kupi u našoj online trgovini horeca.hr