povrtni
KOTLETI S BONDUELLE ŠPINATOM I GLJIVAMA
Povrtni kotleti s Bonduelle špinatom i gljivama, kao svršena užina za Vaše goste.
SASTOJCI:
- 1 vrećica (400 g) rezanog špinata Bonduelle
- 4 jaja
- 50 g maslaca
- 140 g brašna
- 120 ml mlijeka
- 2 šalice krušnih mrvica
- 10 cherry rajčica
- 3 gljive
- 1 bijeli luk
- 1 crveni luk
- 1 salata Lollo Rossa
- 1 limun
- 1 svežanj mladog luka
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol, papar
PRIPREMA:
- Odmrznite špinat i ocijedite ga.
- Fino nasjeckajte bijeli, crveni i mladi luk, cherry rajčice na pola i gljive na komadiće.
- Popržite bijeli luk na malo maslaca; dodajte gljive, špinat i začinite.
- U drugoj tavi napravite bechamel umak od otopljenog maslaca i 60 g brašna; kuhajte polagano dolijevajući mlijeko. Miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Potom dodajte 2 tučena jaja, špinat i mladi luk. Posolite i popaprite po ukusu. Skinite s vatre i ohladite povremeno miješajući.
- Nakon što se smjesa potpuno ohladila, oblikujte kotlete, uvaljajte ih u brašno, potom u jaje i u krušne mrvice. Stavite ih u pećnicu na papir za pečenje, poprskajte maslinovim uljem i pecite 20 minuta na 180°C.
- Pripremite slatu od Lollo Rossa salate, crvenog luka, rajčica i mladog luka; poprskajte limunovim sokom, posolite i popaprite.
POGLEDAJ VIDEO RECEPT
Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
4/10
smrznuti
BONDUELLE
ŠPINAT
Bonduelle smrznuti špinat, potražite najbližem Diskontu Stanić ili u našem webshopu horeca.hr