Diskont-stanic-Bonduelle-spinat

Povrtni kotleti sa špinatom i gljivama

povrtni

KOTLETI S BONDUELLE ŠPINATOM I GLJIVAMA

Povrtni kotleti s Bonduelle špinatom i gljivama, kao svršena užina za Vaše goste. 

Diskont-stanic-Bonduelle-spinat2

SASTOJCI:

    • 1 vrećica (400 g) rezanog špinata Bonduelle
    • 4 jaja
    • 50 g maslaca
    • 140 g brašna
    • 120 ml mlijeka
    • 2 šalice krušnih mrvica
    • 10 cherry rajčica
    • 3 gljive
    • 1 bijeli luk
    • 1 crveni luk
    • 1 salata Lollo Rossa
    • 1 limun
    • 1 svežanj mladog luka
    • 1 žlica maslinovog ulja
    • sol, papar
  •   

PRIPREMA:

    • Odmrznite špinat i ocijedite ga.
    • Fino nasjeckajte bijeli, crveni i mladi luk, cherry rajčice na pola i gljive na komadiće.
    • Popržite bijeli luk na malo maslaca; dodajte gljive, špinat i začinite.
    • U drugoj tavi napravite bechamel umak od otopljenog maslaca i 60 g brašna; kuhajte polagano dolijevajući mlijeko. Miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Potom dodajte 2 tučena jaja, špinat i mladi luk. Posolite i popaprite po ukusu. Skinite s vatre i ohladite povremeno miješajući.
    • Nakon što se smjesa potpuno ohladila, oblikujte kotlete, uvaljajte ih u brašno, potom u jaje i u krušne mrvice. Stavite ih u pećnicu na papir za pečenje, poprskajte maslinovim uljem i pecite 20 minuta na 180°C.
    • Pripremite slatu od Lollo Rossa salate, crvenog luka, rajčica i mladog luka; poprskajte limunovim sokom, posolite i popaprite.

POGLEDAJ VIDEO RECEPT

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

4/10

Diskont-stanic-Bonduelle-spinat3

smrznuti

BONDUELLE
ŠPINAT

Bonduelle smrznuti špinat, potražite najbližem Diskontu Stanić ili u našem webshopu horeca.hr

Tags: No tags