Diskont-Stanicphiladelphia-panna-cota

Panna cotta s jagodama i Philadelphia krem sirom

raskošna

PANNA COTTA S JAGODAMA I PHILADELPHIA KREM SIROM

Jedna od najomiljenijih talijanskih slastica je panna cotta, lagani kremasti desert kojemu je zaista teško odoljeti. Ovaj klasik talijanske kuhinje sastoji se od kuhane kreme i čokoladnog ili voćnog preljeva, a mi vam donosimo recept za elegantnu i raskošnu panna cottu s jagodama i Philadelphia krem sirom.

Diskont-Stanicphiladelphia-panna-cota2

SASTOJCI - Bijeli sloj:

    • 400 ml slatkog vrhnja ( 30% m.m. )
    • 40 g šećera
    • 250 g Philadelphia krem sira
    • 10 g želatine

SASTOJCI - Crveni sloj:

    • 400 g jagoda
    • 40 g šećera
    • sok od cijelog limuna
    • 20 g želatine

PRIPREMA:

    • Započnite s pripremom prvog bijelog krem sloja. Namočite želatinu 10 minuta u malo vode. Za to vrijeme zagrijte vrhnje sa šećerom do vrenja. Skinite s vatre, dodajte namočenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ako je potrebno, kratko zagrijte vrhnje. Ne kuhati!
    • Dodajte Philadelphia krem sir i sve dobro pomiješajte. 2/3 pripremljene bijele kreme,  koristeći fino cjedilo, naspite u čaše i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Ostatak smjese sačuvajte za kasnije.
    • Namočite želatinu. Izmiksajte jagode kojima ste dodali šećer i limunov sok i pustite da zavrije. Odvojite od vatre, dodajte namočenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se masa ohladi na sobnoj temperaturi.
    • Na bijelu kremu dodajte jagode i vratite sve u hladnjak.
    • Preostale jagode spojite s vrhnjem koje ste ostavili i dobro promiješajte.
    • Crveni sloj od jagoda i vrhnja ulijte u čaše. Ostavite u hladnjaku da se sve ohladi i stvrdne minimalno 2 sata.

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

6/10

Diskont-Stanic-Philadelphia-krem-sir

neodoljiva

PHILADELPHIA
KREM SIR

Nedoljivi i kremasti Philadelphia krem sir, u pakiranju od 175 g ili čak 1,65 kg, potraži u svim Diskontima Stanić ili kupi u našoj online trgovini horeca.hr

Tags: No tags