Palačinke od rajčice
Ako volite palačinke, ali želite isprobati nešto novo i drugačije, ove slane palačinke od rajčice pravo su otkriće. Mekane, aromatične i lagano pikantne, donose dašak mediteranskog okusa u svaki zalogaj.
Savršene su za doručak, lagani ručak ili kao slani zalogaj uz jogurt ili sirni namaz. Jednom kad ih probate, ove palačinke mogle bi postati vaš novi favorit.
Priprema: 45 minuta (vrijeme kuhanja: 30 minuta/ vrijeme pripreme: 15 minuta) – lagano – 4 osobe
Sastojci:
- 500 g mlijeka
- 150 g brašna
- 80 g Mutti dvostrukog koncentra rajčice
- 3 jaja
- 250 g provole ili mozzarelle za pizzu
- 200 g kuhane šunke
- maslac
- sol
Priprema :
- Razbijte jaja u zdjelu i dodajte dvostruki koncentrat rajčice. Dobro promiješajte da se sjedini. Dodati brašno, mlijeko i prstohvat soli te miješati pjenjačom.
- Tavu promjera 26 cm premažite maslacem i dodajte jednu šeflju smjese . Smjesu ravnomjerno rasporedite i pecite 2 minute na srednje jakoj vatri.
- Dodajte sir Provola ili mozzarellu i kuhanu šunku i nastavite peći još 3 minute.
- Palačinku stavite na tanjur, zarolajte i poslužite toplo.
- Ovi omjeri čine 5 palačinki.