MutiStanic_Wordpress

Palačinke od rajčice

Palačinke od rajčice

 

Ako volite palačinke, ali želite isprobati nešto novo i drugačije, ove slane palačinke od rajčice pravo su otkriće. Mekane, aromatične i lagano pikantne, donose dašak mediteranskog okusa u svaki zalogaj.

Savršene su za doručak, lagani ručak ili kao slani zalogaj uz jogurt ili sirni namaz. Jednom kad ih probate, ove palačinke mogle bi postati vaš novi favorit.

 

Priprema: 45 minuta (vrijeme kuhanja: 30 minuta/ vrijeme pripreme: 15 minuta) – lagano – 4 osobe

 

Sastojci:

  • 500 g mlijeka
  • 150 g brašna
  • 80 g Mutti dvostrukog koncentra rajčice
  • 3 jaja
  • 250 g provole ili mozzarelle za pizzu
  • 200 g kuhane šunke
  • maslac
  • sol

Priprema :

  1. Razbijte jaja u zdjelu i dodajte dvostruki koncentrat rajčice. Dobro promiješajte da se sjedini. Dodati brašno, mlijeko i prstohvat soli te miješati pjenjačom.
  2. Tavu promjera 26 cm premažite maslacem i dodajte jednu šeflju smjese . Smjesu ravnomjerno rasporedite i pecite 2 minute na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte sir Provola ili mozzarellu i kuhanu šunku i nastavite peći još 3 minute.
  4. Palačinku stavite na tanjur, zarolajte i poslužite toplo.
  5. Ovi omjeri čine 5 palačinki.
Tags: No tags