Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
> 60 min
Težina pripreme
5/10

OSLIĆ U ŠKARTOCU
SASTOJCI:
- 1 kg Oslića, očišćenog
- 5 krumpira
- 2 crvena luka
- 10 cherry rajčica
- 1 grančica ružmarina
- 1 žličica origana
- 1 žličica vlasca
- 1 žličica soli
- prstohvat papra
- 100 ml maslinovog ulja
- 12 komada papira za pečenje
- 1 limun
PRIPREMA:
Filete oslića posušiti, posoliti i popapriti. Krumpir izrezati na tanke ploškice. Rajčice izrezati na polovice, limun na takne ploške.
Na sredinu papira za pečenje složite filet oslića i nekoliko ploški krumpira, zatim nekoliko polovica rajčice i kršku/dvije limuna. Sve pospite kombinacijom začina i pospite s maslinovim uljem.
Da biste napravili škartoc potrebna su vam 2 komada papira za pečenje. Preklopite papir za pečenje preko nadjeva kao kuvertu, a rubove savinite u obliku bombona.
Škartoce poslagati u pleh jedna do drugoga i peći 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Pečeni oslić pažljivo odmotati i poslužiti, a za ljepši dojam možete ga servirati i u škartocu.