Oslic

Oslić u škartocu

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

> 60 min

Težina pripreme

5/10

OSLIĆ U ŠKARTOCU

SASTOJCI:

    • 1 kg Oslića, očišćenog
    • 5 krumpira
    • 2 crvena luka
    • 10 cherry rajčica
    • 1 grančica ružmarina
    • 1 žličica origana
    • 1 žličica vlasca
    • 1 žličica soli
    • prstohvat papra
    • 100 ml maslinovog ulja
    • 12 komada papira za pečenje
    • 1 limun

PRIPREMA:

    • Filete oslića posušiti, posoliti i popapriti. Krumpir izrezati na tanke ploškice. Rajčice izrezati na polovice, limun na takne ploške.

    • Na sredinu papira za pečenje složite filet oslića i nekoliko ploški krumpira, zatim nekoliko polovica rajčice i kršku/dvije limuna. Sve pospite kombinacijom začina i pospite s maslinovim uljem.

      Da biste napravili škartoc potrebna su vam 2 komada papira za pečenje. Preklopite papir za pečenje preko nadjeva kao kuvertu, a rubove savinite u obliku bombona.

    • Škartoce poslagati u pleh jedna do drugoga i peći 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

    • Pečeni oslić pažljivo odmotati i poslužiti, a za ljepši dojam možete ga servirati i u škartocu.

Chill and Grill

Recept je u suradnji s Diskontom Stanić pripremio Chef bistroa Chill adn Grill.