Novosti

Njoki alla Sorrentina

Njoki alla Sorrentina  

Naziv ovog  jela potječe iz grada Sorrento.

Gnocci alla sorrentina jedno su od najpoznatijih jela talijanskog juga a riječ je o zapečenim njokima.

Autentičan mediteranski okus i jednostavna priprema učinili su ovo jelo vrlo popularnim diljem svijeta.

Vrijeme pripreme ovog jela je 30 minuta ( kuhanje: 10 minuta / priprema: 20 minuta ) Za 4 osobe.

Sastojci:

  • 800 g njoka od krumpira
  • 800 g Mutti sitno sjeckane rajčice
  • 250 g mozzarelle
  • 1 češanj češnjaka
  • 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol i papar
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • 5 listića bosiljka

 

Priprema:

  1. Mozzarellu narežite i ocijedite u cjedilu kako bi se uklonio višak vode.
  2. U većoj tavi na ulju popržite češanj češnjaka. Čim počne rumeniti, izvadite ga van i dodajte Mutti sitno sjeckanu rajčicu.
  3. Posolite, popaprite, dodajte listiće bosiljka i poklopite. Nastavite kuhati 10 minuta.
  4. U međuvremenu skuhajte njoke u dosta kipuće slane vode. Čim isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom žlicom i stavite u tavu s umakom od rajčice.
  5. Lagano ih okrenite i začinite s dvije žlice ribanog parmezana.
  6. Polovicu njoka stavite na dno posude za pečenje, prekrijte polovicom mozzarelle, pa dodajte ostatak njoka. Na kraju sve prekrijte ostatkom mozzarelle i završite preostalim parmezanom.
  7. Pecite na 250°C,  5-7 minuta.
Tags: No tags