Diskont-Stanic-Krakovi-za-peku

Morska delicija: Krakovi za peku s krumpirom

morska delicija

KRAKOVI ZA PEKU S KUMPIROM

Volite jela ispod peke, a ne znate kako ih ispravno pripremiti? Ako još niste isprobali krakove za peku, nemojte čekati jer će vas oduševiti mekoćom mesa kojeg upotpunjuju okusi mladog krumpira, mrkve i luka. Mirisi i okusi ljeta i u vašem domu! Donosimo recept koji će zasigurno oduševiti sve oko vas.

Diskont-Stanic-Krakovi-za-peku5

SASTOJCI:

    • 1 pakiranje Pedro krakova za peku 800 g
    • 500 g krumpira
    • 2-3 mrkve
    • 3 češnja češnjaka
    • 1 glavica crvenog luka
    • maslinovo ulje
    • sol i papar

PRIPREMA:

    • Smrznute Pedro krakove za peku prokuhati 15-ak minuta u posoljenoj vodi. U međuvremenu ogulite krumpir i narežite na ploške.
    • Pećnicu zagrijati na 200˚C. Prokuhane krakove prebaciti u posudu za pečenje zajedno s krumpirom. Dodajte češnjak, narezanu glavicu crvenog luka i mrkvu te začinite.
    • Sve skupa zaliti maslinovim uljem i vodom ili bijelim vinom po želji i prekriti folijom.
    • Peći 90-ak minuta dok krakovi i krumpir ne omekšaju. Pred kraj skinuti foliju i peći još 15-ak minuta dok se krumpir ne zapeče. Po želji pospite svježe sjeckanim peršinom.

Porcija

Za 2 osobe

Vrijeme pripreme

>60 min

Težina pripreme

7/10

Diskont-Stanic-Krakovi-za-peku3

smrznuti

KRAKOVI
ZA PEKU

Krakovi su u komadu te su izvrsni za pripremu omiljenih morskih delicija, Od peke, salate do rižota i brudeta. Pakiranje od 800 g, smrznuto. 

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags