Diskont-Stanic-Mediteranski-Quiche

Mediteranski Quiche s lisnatim tijestom

slasni

MEDITERANSKI QUICHE S LISNATIM TIJESTOM

Kad želite pojesti nešto fino, pripremite ovu slanu pitu koja je pravi užitak za ljubitelje sezonskog povrća i mediteranskih začina, kombinacija od koje rastu zazubice, a možete je poslužiti kao toplo ili hladno predjelo.

Ovo jelo teško je ne voljeti!

Naziv quiche je francuska verzija njemačkog kuchea, što označava kolač – a na što uvelike podsjeća njegov izgled. Quiche je u osnovi pečeni nadjev, odnosno fila koju na okupu drži hrskavo bogato prhko tijesto. Punjenje klasičnog quichea sadrži mješavinu izlupanih jaja, crème fraîche i komadiće kuhane dimljene slanine uz dodatak soli, papra i muškatnog oraščića. Tek pred kraj 20. stoljeća quiche je postao planetarno popularan s time da je osnovna receptura vrlo brzo promijenjena, a dodan je luk, sir, gljive, špinat, poriluk, inćuni, masline i mnogobrojni drugi sastojci.

Kako bi i oni manje spretni u kuhinji mogli uživati u ovom sjajno jelu donosimo jednostavniju verziju s lisnatim tijestom.

Diskont-Stanic-Mediteranski-Quiche2

SASTOJCI:

    • 250 g KOCH lisnatog tijesta
    • 500 g Cherry rajčica
    • 1 glavica luka
    • 1 tikvica
    • 300 g mozzarelle
    • 1 šaka bosiljka, nasjeckanog (za umak)
    • 100 g vrhnja
    • 2 jaja
    • 1 žlica crvene paprike
    • sol i papar, bosiljak listići
  •  

PRIPREMA:

    • Razvaljajte lisnato tijesto i stavite ga u okrugli lim za pečenje, napravite nekoliko uboda vilicom.
    • Pomiješajte vrhnje, bosiljak, papar i sol i rasporedite smjesu po tijestu.
    • Narežite mozzarellu i luk, Cherry rajčice prepolovite, a tikvice ogulite na tanke trakice. Sve rasporedite po slanoj piti.
    • Zagrijte pećnicu 175 - 200 ° C. Peći 30 minuta. 
    • Poslužite toplo.

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

6/10

Diskont-Stanic-Mediteranski-Quiche-lisnato-tijesto-koch

smrznute

LISNATO
TIJESTO

Lisnato tijesto idealan je odabir za izradu savijača, kremšnita ili košarica sa slanim punjenjem. Potrebno ga je samo odmrznuti na sobnoj temperaturi, pobrašniti podlogu i uz minimalan trud ga razvaljati na željenu debljinu. Prije pripreme tijesto ravnomjerno izbockajte vilicom kako bi svaki puta bilo savršeno pečeno i hrskavo.

Pakiranje od 500 g (2x250 g), potražite u svim Diskontima Stanić ili kupite u našoj online trgovini horeca.hr. 

Tags: No tags