Diskont-Stranic-Medenjaci-cover

Medenjaci čijem okusu neće odoljeti niti Djed Božićnjak

neodoljivi

MEDENJACI

Donosimo recept za popularne medenjake, jednostavni su za pripremu, a obožavamo kako cijeli dom miriše dok ih pečemo.

Pripreme za blagdanske dane u punom su jeku. Ovog Božića provedite najljepše trenutke s najmilijima uz najslasnije kolačiće zbog kojih će i sam Djed Božićnjak poželjeti sjesti s vama za stol. Našim domovima već su zavladali mirisi cimeta, čokolade, naranče, vanilije, klinčića, đumbira i svi smo u toplom iščekivanju najdivnijeg dana u godini.

Donosimo recept za popularne medenjake, jednostavni su za pripremu, a obožavamo kako cijeli dom miriše dok ih pečemo. Ujedno, svi znamo da i sam Djed Božićnjak najviše voli okusiti domaće kolačiće kad ostavlja poklone, a uz vrhunski Philadelphia krem sir, vaši blagdanski kolačići bit će jednostavno nepogrešivi.

Diskont-Stranic-Medenjaci

BISKVIT (kalupu za torte - 18 cm):

SASTOJCI:

    • 100 g meda
    • 100 g smeđeg šećera
    • 80 g maslaca
    • 1 jaje
    • 350 g pšeničnog brašn
    • 1 žličica sode bikarbone
    • 2 žlice začina za medenjake
    • 1 žličica kakaa

GLAZURA:

    • 125 g krem sira Philadelphia
    • 50 g maslaca
    • 100 g šećera u prahu

PRIPREMA:

    •  Zagrijte šećer s maslacem i medom (dok se šećer potpuno ne otopi). Pomiješajte i ostavite sa strane da se ohladi.
    • U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, začine, kakao i jaje.
    • Dodajte ohlađenu smjesu od maslaca i sve zajedno sjedinite i pomiješajte.
    • Oblikujte tijesto, te ga razvaljajte na površini koju ste prethodno pobrašnili.
    • Izrežite medenjake pomoću kalupa i stavite ih na pleh obložen papirom za
      pečenje.
    • Stavite u pećnicu zagrijanu na 170°C. Pecite oko 15 minuta.
    • Izvadite medenjake iz pećnice i pustite da se ohlade.
    • Istucite Philadelphia krem sir s maslacem sobne temperature i šećerom u prahu.
    • Smjesu stavite u hladnjak na 15 minuta.
    • Glazurom ukrasite medenjake i pustite da se osuše. Spremite ih u dobro zatvorenu posudu. Medenjake ispecite unaprijed jer im treba više vremena da
      omekšaju.

Porcija

Za 15 osoba

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

4/10

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags