Recept-20

Lisnato tijesto s Zottarellom

Lisnato tijesto s Zottarellom

Recept-08

sastojci za 6 osoba

  • 25 g pinjola
  • 250 g šampinjona
  • 1 svežanj mladog luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol, papar
  • maslac
  • 1/2 svežnja svježeg peršina
  • 3 grančice bosiljka
  • 1 grančica origana
  • 1 pakiranje (250 g)
  • Zottarella rolica Classic
  • 150 g kuhane šunke
  • 4 sušene rajčice u ulju
  • paprika
  • 1 pakiranje (270 g) lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka

Priprema

Pinjole prepržite u tavi bez dodatka ulja i ostavite sa strane. Šampinjone operite i narežite na kockice. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće. Zagrijte ulje u tavi. Zapecite šampinjone, dodajte mladi luk i sve zajedno kratko popecite. Posolite, popaprite i ostavite da se ohladi.

Prethodno zagrijte pećnicu (gornji i donji grijač) na 200 °C. Kalup za muffine premažite maslacem.

Začinsko bilje operite, posušite i nasjeckajte listove. Ocijedite Zottarella rolicu te narežite na kockice zajedno sa šunkom i sušenom rajčicom. Dodajte začinsko bilje, pinjole i smjesu sa šampinjonima, posolite, popaprite i dodajte papriku.

Odmotajte lisnato tijesto i narežite ga na 12 pravokutnika. Njime obložite kalupe za muffine. Raspodijelite nadjev. Krajeve lisnatog tijesta pritisnite prema gore i zatvorite. Umutite jaje s mlijekom i premažite lisnato tijesto. Pecite u pećnici oko 25 - 30 minuta.

Isprobajte naš recept i dobar Vam tek!

Zottarella_1080x1080
Tags: No tags