Lisnato tijesto s Zottarellom
sastojci za 6 osoba
- 25 g pinjola
- 250 g šampinjona
- 1 svežanj mladog luka
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol, papar
- maslac
- 1/2 svežnja svježeg peršina
- 3 grančice bosiljka
- 1 grančica origana
- 1 pakiranje (250 g)
- Zottarella rolica Classic
- 150 g kuhane šunke
- 4 sušene rajčice u ulju
- paprika
- 1 pakiranje (270 g) lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 1 žlica mlijeka
Priprema
Pinjole prepržite u tavi bez dodatka ulja i ostavite sa strane. Šampinjone operite i narežite na kockice. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće. Zagrijte ulje u tavi. Zapecite šampinjone, dodajte mladi luk i sve zajedno kratko popecite. Posolite, popaprite i ostavite da se ohladi.
Prethodno zagrijte pećnicu (gornji i donji grijač) na 200 °C. Kalup za muffine premažite maslacem.
Začinsko bilje operite, posušite i nasjeckajte listove. Ocijedite Zottarella rolicu te narežite na kockice zajedno sa šunkom i sušenom rajčicom. Dodajte začinsko bilje, pinjole i smjesu sa šampinjonima, posolite, popaprite i dodajte papriku.
Odmotajte lisnato tijesto i narežite ga na 12 pravokutnika. Njime obložite kalupe za muffine. Raspodijelite nadjev. Krajeve lisnatog tijesta pritisnite prema gore i zatvorite. Umutite jaje s mlijekom i premažite lisnato tijesto. Pecite u pećnici oko 25 - 30 minuta.