SASTOJCI:
- 300 g glatkog brašna
- 200 g margarina Bakina kuhinja
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 jaje
- 50 g marmelade ili pekmeza prema vlastitom odabiru
PRIPREMA:
- Od brašna, margarina, šećera i jaja ručno umijesite tijesto.
- Zamotajte ga u prozirnu foliju i pustite da se ohladi u hladnjaku otprilike sat vremena.
- Nakon toga ga izvaljajte, kalupima izrežite oblike, a na jednoj polovici keksića izrežite i rupu u sredini kroz koju će se vidjeti pekmez. Pripazite na to da imate jednak broj cjelovitih i onih s rupama da biste ih kasnije mogli spojiti u parove.
- Kekse ispecite u pećnici 10 minuta zagrijanoj na 180 stupnjeva. Nakon što ih izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a potom ih spojite uz pomoć pekmeza ili marmelade.
- Na kraju na njih možete dodati šećer u prahu.
Porcija
Za 10 osoba
Vrijeme pripreme
> 60 min
Težina pripreme
5/10


