Diskont-Stanic-Linzeri-bozicni-keksi

Linzeri – tradicionalni božićni kolačići

tradicionalni božićni keksi

LINZERI

Blagdanski stol nije potpun bez svima nam dragih linzera, jednih od najstarijih poznatih slastica na svijetu koja se uspjela održati do današnjih dana. Prhko tijesto bogato maslacem i pekmezom ili marmeladom budi nam uspomene na naše prve Božiće. Donosimo odličan i jednostavan recept za ove omiljene keksiće koje su naše bake vrijedno mijesile još prije 50 ili više godina čuvajući tako tradiciju od zaborava i istovremeno nas oduševljavale okusima.  

Diskont-Stanic-Linzeri-bozicni-keksi2

SASTOJCI:

PRIPREMA:

    • Od brašna, margarina, šećera i jaja ručno umijesite tijesto.
    • Zamotajte ga u prozirnu foliju i pustite da se ohladi u hladnjaku otprilike sat vremena.
    • Nakon toga ga izvaljajte, kalupima izrežite oblike, a na jednoj polovici keksića izrežite i rupu u sredini kroz koju će se vidjeti pekmez. Pripazite na to da imate jednak broj cjelovitih i onih s rupama da biste ih kasnije mogli spojiti u parove.
    • Kekse ispecite u pećnici 10 minuta zagrijanoj na 180 stupnjeva. Nakon što ih izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a potom ih spojite uz pomoć pekmeza ili marmelade.
    • Na kraju na njih možete dodati šećer u prahu.

Porcija

Za 10 osoba

Vrijeme pripreme

> 60 min

Težina pripreme

5/10

Margarin bakina kuhinja

Bakina kuhinja

MARGARIN
ZA KOLAČE I KUHANJE

Tajna uspješnog recepta je u vrhunskim sastojcima. Stoga preporučamo Margarin za kolače, naše robne marke Bakina kuhinja. Margarin potraži u svim našim Diskontima ili u našem webshopu, po odličnoj cijeni od 5.99 kn, za 500 g! 

Želimo Vam sretne i blagoslovljene blagdane!

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags