Pozadina-Krafne-Diskont-Stanic

Lagane i pahuljaste krafne: Recept za krafne koje želite isprobati

lagane i pahuljaste

RECEPT ZA KRAFNE KOJI ŽELITE ISPROBATI

Krafne, krofne ili pokladnice - malo je onih koji ne vole ove slatke loptice od dizanog tijesta. Punjene pekmezom ili čokoladom, prazne i pošećerene, bez šećera… Nije važno, obožavamo ih u svim varijantama. Iako ih jedemo tijekom cijele godine, posebno su popularne u vrijeme maškara i karnevala. Ako ste se zaželjeli domaćih krafni, donosimo vam recept s kojim ne možete pogriješiti.

Diskont-Stanic-horeca.hr-krafne

SASTOJCI:

PRIPREMA:

    • U zdjelicu razlomite kvasac i pomiješajte ga s 1 žlicom brašna, 1 žlicom šećera i malo mlakog mlijeka (mlijeko oduzmite od ukupne količine). Ostavite kvasac da odstoji 10-15 minuta, dok ne postane pjenast.
    • Žutanjke izmutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte limunovu ili narančinu koricu (ili mix) te rum, mlijeko i ulje.
    • U veću zdjelu stavite brašno, sol, pripremljeni kvasac i jaja koja ste razmutili s ostalim sastojcima. Spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto.
    • Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite ga barem sat vremena na toplome mjestu da udvostruči volumen. Kada tijesto dovoljno naraste premijesite ga i razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na 1 cm debljine.
    • Kalupom izrežite krugove, promjera cca 7 cm (ne manje jer vam se krafne neće moći održavati na ulju nego će se stalno okretati i tada nećete dobiti bijeli prsten), prekrijte ih krpom i ponovno ostavite tijesto da se diže 15-20 minuta.
    •  U dubljem loncu zagrijte ulje. Kada drvenu kuhaču uronite u ulje i oko nje se počnu stvarati mjehurići znači da je ulje dovoljno zagrijano.
    • Stavite nekoliko krafni (3-4 komada) u lonac i pržite ih na laganoj vatri 2-3 minute pazeći da vam ne izgore.
    • Kada krafne stavljate u ulje stavljajte prvo gornju stranu kako bi donja strana koja je bila na stolu dovoljno narasla pri prženju i da bi krafne imale što ljepši oblik s obje strane.
    • Vilicom svaku malo odignite (nakon 10-ak sekundi) i ako je rumena, odmah ju prekrenite na drugu stranu i ostavite da i ta druga strana porumeni. Nemojte ih puno okretati jer tada nećete dobiti bijeli prsten na krafni.
    • Pečene krafne stavite na papirnati ručnik da se ocijedi višak masnoće.
    • Hladne krafne pospite šećerom u prahu i punite po želji.

Porcija

10 - 12 krafni

Vrijeme pripreme

> 60 min

Težina pripreme

8/10

Sve sastojke potraži u najbližem Diskontu Stanić ili u on-line trgovini horeca.hr.

TRGOVINA

Potraži najbliži Diskont Stanić.

WEBSHOP

Kupi u u on-line trgovini.

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags
0