Kremasti kolač
LEDENO NEBO UZ MEGGLE CREME PATISSERIE
Kremasti kolač za sjajno ljetno osvježenje koje možete dodatno obogatiti sezonskim voćem.
SASTOJCI - Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 3 žlice ulja
- 6 žlica brašna
SASTOJCI - Krema:
- 4 žlice MEGGLE mlijeka
- 4 žumanjka
- 1 vanilin šećer
- 1 mljevena želatina
- 15 dag šećera
- 500 ml MEGGLE Creme Patisseriea
- MEGGLE šlag u spreju
PRIPREMA:
- Umutite jaja, šećer i ulje u čvrstu smjesu, isključite mikser, lagano miješajte i dodajte žlicu po žlicu brašna. Tijesto pecite polako na 200 °C.
- Želatinu namočite u hladno mlijeko desetak minuta da nabubri, žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izradite mikserom i kuhajte na pari, smjesa mora biti čvrsta i glatka.
- Skinite s vatre i u vruću kremu umiješajte želatinu da se rastopi, ostavite da se ohladi.
- Umutite Creme Patisserie i dodajte u hladnu kremu, miješajte da se ujednači.
- Kolač izrežite na kocke i ukrasite ribanom bijelom čokoladom.
Porcija
Za 8 osoba
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
5/10
slatki
CREME
PATISSERIE
Trebate li gustu i čvrstu dekoraciju neodoljivog okusa ili dodatak vašim slatkim kulinarskim djelima posegnite za MEGGLE Creme Patisserie pripravkom za šlag s biljnom masti. Idealna je alternativa mliječnom vrhnju za šlag. Pruža sve što vam je potrebno bez dodatnog učvršćivača – veliku količinu nakon umućivanja, savršenu teksturu i neodoljivi okus. Upotrijebite ga za voćne salate, torte, kolače ili kao dodatak svojoj kavi. Lagan i ukusan, MEGGLE Creme Patisserie pripravak za šlag s biljnom masti potražite najbližem Diskontu Stanić ili u našem webshopu horeca.hr