sastojci
- 500 g Philadelphia krem sira
- 750 g krumpira
- 120 g maka
- 220 ml mlijeka
- 24 g šećera
- 4 g vanilin šećera
- 90 g meda
- 1 naranča
- 80 g brusnica
Priprema
- Mak preliti sa 220 ml mlijeka i kuhati na laganoj vatri 25 minuta.
- Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi.
- Mak protisnite kroz gazu.
- Krumpir izradite u pire zajedno s makom, dodajte šećer i preostalo mlijeko. Od dobivene smjese oblikujte dugačak prutić i nožem odrežite komade veličine 2 centimetra.
- U loncu zakuhajte vodu i dodajte knedle. Izvadite ih nakon minute dok isplivaju na površinu.
- Naranču blanširajte, naribajte koricu i potom ocijedite sok. Pomiješajte Philadelphia krem sir s vanilin šećerom i svježim sokom od naranče u zdjeli.
- Na dno dubokog tanjira rasporedite sir i dodajte knedle. Pospite ih brusnicama i koricom naranče, pa prelijte medom.
Ispobajte naš recept i dobar Vam tek!
Broj porcija: 10
Vrijeme pripreme: 90 minuta + vrijeme hlađenja