SASTOJCI – Tijesto:
- 113 g maslaca
- 90 g glatkog brašna
- 115 g Philadelphia krem sira
- prstohvat soli
- 350 g pšeničnog brašn
- 1 žličica sode bikarbone
- 2 žlice začina za medenjake
- 1 žličica kakaa
(Philadelphia krem sir i maslac ostaviti na sobnoj temperaturi minimalno 1 h prije pripreme.)
SASTOJCI – Za premazivanje:
- džem od jagoda (ili po želji)
- 50 g mljevenih lješnjaka
- smeđi šećer
PRIPREMA:
- Sve sastojke staviti u posudu i miksati dok se ne povežu
- Tijesto zamotati u prijanjajuću foliju i stavite u hladnjak na 1 h – 2 h
- Razvaljajte tijesto u pravokutnik
- Premažite ga džemom od jagoda
- Pospite lješnjacima
- Zarolajte
- Izrežite prstenove (pužiće)
- Pospite smeđim šećerom
- Pecite 15 – 20 minuta na 180 °C
Porcija
Za 6 osoba
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
6/10
Tonkina kužina
Recept je u suradnji s Diskontom Stanić pripremila Tonka Radić Čobanovkoju možete pratiti na Instagram-profilu Tonkina kužina.