Otplovite do sunčanog Mediterana uz našu grčku salatu od tjestenine. Osvježavajuću salatu koja pršti odvažnim bojama i okusima. Salata kombinira tjesteninu od punog zrna pšenice s hrskavim povrćem, bijelim sirom i bogatim kalamata maslinama. Crni vinski ocat nadopunjuje cjelokupni dojam, osiguravajući da svaki zalogaj bude pun živahnih okusa. Idealan za piknike, brze obroke ili kao osvježavajući ručak, ovaj će recept sigurno osvojiti svaku publiku.
Vrijeme: 15 minuta
Porcije: 6
Sastojci:
- 600 ml integralne tjestenine
- 1 glavica crvenog luka
- 1 zelena paprika
- ½ krastavca
- 200 g cherry rajčica
- 100 ml kalamata maslina
- 200 g Arla Apetina® bijelog sira s rajčicom
- 50 ml crvenog vinskog octa
- sol i crni papar
- 1 žličica soli
Priprema:
Skuhajte tjesteninu al dente i isperite je pod hladnom vodom.
Papriku, luk i krastavac narežite na manje komade. Prepolovite rajčice.
Pomiješajte tjesteninu i povrće u velikoj zdjeli s Apetina bijelim sirom. Dodajte otprilike pola ulja iz posude za Apetina bijeli sir.
Potom dodajte ocat, sol i papar, promiješajte i poslužite.