Danas kuhamo: Fini pikantni pileći paprikaš s njokima

Danas kuhamo: Fini pikantni pileći paprikaš s njokima

SASTOJCI:

PRIPREMA:

    • Piletinu izrežite na kockice veličine cca 2 cm, začinite soli i paprom.

    • Na tavi zagrijte ulje pa na svih strana zapecite meso.

    • Izvadite ga iz tave i na isto ulje dodajte dinstani luk. Pirjajte, a zatim dodajte mrkvu i celer. Još kratko pirjajte pa dodajte temeljca toliko da prekrije povrće.

    • Začinite crvenom paprikom, soli i paprom, a zatim dodajte pelate i lovorov list.

    • Dobro pomiješajte pa dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena.

    • U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat umak.

    • Pred kraj kuhanja iz tave izvadite meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem.

    • Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem.

    • Dobro promiješajte, vratite meso, pospite svježim peršinom i poslužite toplo.

    • Kao prilog poslužite uz njoke, koje kratko prokuhate u slanoj vodi. 

Porcija

Za 6 osoba

Vrijeme pripreme

> 60 min

Težina pripreme

7/10

Facebook
WhatsApp
Email
Print

Search

Primaj novosti!

Saznaj kada su najbolje ponude dostupne!