SASTOJCI:
500 g piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
300 g dinstanog luka
300 g mrkve
- 1 manji korijen celera
2 žlice pelata
2 žličice mljevene crvene paprike
3 žlice kiselog vrhnja
Temeljac
Peršin, lovorov list
- Njoki
PRIPREMA:
Piletinu izrežite na kockice veličine cca 2 cm, začinite soli i paprom.
Na tavi zagrijte ulje pa na svih strana zapecite meso.
Izvadite ga iz tave i na isto ulje dodajte dinstani luk. Pirjajte, a zatim dodajte mrkvu i celer. Još kratko pirjajte pa dodajte temeljca toliko da prekrije povrće.
Začinite crvenom paprikom, soli i paprom, a zatim dodajte pelate i lovorov list.
Dobro pomiješajte pa dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena.
U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat umak.
Pred kraj kuhanja iz tave izvadite meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem.
Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem.
Dobro promiješajte, vratite meso, pospite svježim peršinom i poslužite toplo.
- Kao prilog poslužite uz njoke, koje kratko prokuhate u slanoj vodi.
Porcija
Za 6 osoba
Vrijeme pripreme
> 60 min
Težina pripreme
7/10