Untitled-1-01

Cheesecake s jabukama

jabuke

sastojci

  • 500 g Philadelphia krem sira
  • 300 g zobenih keksa
  • 260 g jabuka
  • 100 g maslaca + 40 g maslaca za crumble + 20 g maslaca za jabuke
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 50 g smeđeg šećera
  • 80 g šećera u prahu
  • 35 g meda
  • 6 g cimeta
  • 20 g pekan oraha
  • 50 g pšeničnog brašna
  • 2 jaja
  • 50 g gustina + 20 g jabuka

Priprema

    1. Zobene kekse sameljite u sjeckalici ili ih zdrobite valjkom za tijesto kroz krpu, a zatim ih pomiješajte s 100 g mekanog maslaca.
    2. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a stranice premažite s malo maslaca. Pripremljenom smjesom obložite kalup za torte i stavite u hladnjak na 15 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180°C.
    3. Zatim kalup za tortu s donje strane čvrsto omotajte aluminijskom folijom, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 10 minuta.
    4. Jabuke ogulite i narežite na četvrtine pa poprečno (na trokute). U zagrijanoj tavi otopite 20 g maslaca i dodajte nasjeckano voće, smeđi šećer i ½ žličice cimeta. 20 g gustina razmutiti u čaši hladne vode (cca 50 ml) i uliti u jabuke kada voće pusti sok i šećer se otopi. Promiješajte i ostavite da se ohladi.
    5. Kalup za tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Ne gasite pećnicu, smanjite temperaturu na 170°C.
    6. Pomiješajte Philadelphia krem sir sa šećerom u prahu, preostalim krumpirovim brašnom i jajima. U zasebnoj zdjeli pomiješajte 40 g maslaca s medom, zobenim pahuljicama i nasjeckanim pekan orasima da dobijete crumbel mrvice.
    7. Pečenu i ohlađenu podlogu nadjenuti sirnom smjesom, po vrhu posložiti jabuke i obilato posuti crumbleom.
    8. Kalup za torte stavite na lim za pečenje. Pleh za pečenje napunite kipućom vodom. Cheesecake pecite 45 minuta u vodenoj kupelji. Ukoliko je crumbel prije tog vremena već porumenio, pokrijte vrh kalupa aluminijskom folijom.
    9. Nakon pečenja kolača ugasite pećnicu i ostavite cheesecake unutra s malo otvorenim vratima. Pričekajte najmanje sat vremena prije nego kolač izvadite iz pećnice. Poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije ili šlagom i preljevom od karamele.
Philadelphia_Original175g copy

Ispobajte naš recept i dobar Vam tek!

Broj porcija: 10

Vrijeme pripreme: 90 minuta + vrijeme hlađenja

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags