Diskont-Stanic-Recept-Svecana-torta-cover

Čarobna svečana torta za posebne prilike

čarobna

SVEČANA TORTA ZA POSEBNE PRILIKE

Kako ispratiti ovu nezaboravnu godinu i dočekati novu i bolju 2021. nego uz čarobnu svečanu torbu za posebne prilike. Spoj savršene kreme i sočnog biskvita osvojiti će vas na prvu.

Diskont-Stanic-Recept-Svecana-torta

SASTOJCI – Biskvit:

    • 400 g brašna
    • 300 g šećera
    • 1 žlica kakaa
    • 20 g začina za medenjake
    • 1 žličica instant kave
    • 1 žlica vanilin šećera
    • 1 žličica cimeta
    • 3 žličice praška za pecivo
    • 1 i pol žličica sode bikarbone
    • 180 ml mlijeka
    • 3 žlice meda
    • 250 ml suncokretovog ulja
    • 300 ml mlaćenice
    • 3 jaja

SASTOJCI – Krema:

    •  500 g krem sira Philadelphia
    • 250 g maslaca
    • 500 ml slatkog vrhnja
    • 250 g šećera u prahu
    • 2 žličice ekstrakta vanilije

SASTOJCI – Ukras:

    • grančice ružmarina
    • brusnice u šećeru (ili drugo voće po želji)

 

PRIPREMA:

    • Zagrijte pećnicu na 180 °C.
    • U velikoj zdjeli temeljito pomiješajte sve suhe sastojke.
    • Ulijte mlijeko s medom u lonac, zagrijte dok se ne otopi i ostavite sa strane da se ohladi.
    • U drugoj posudi pomiješajte mokre sastojke, ulijte ohlađenu smjesu mlijeka i meda te dobro pomiješajte.
    • Ulijte mokre sastojke u suhe i miješajte dok se ne dobije glatka smjesa.
    • Podijelite tijesto na 2 dijela i ulijte u dva kalupa promjera 20 cm.
    • Pecite oko 30 – 35 minuta na 180°C. Ohladite i pripremite kremu.
    • Istucite omekšani maslac sa šećerom u prahu dok ne postane pahuljast.
    • Smanjite brzinu miksera i dodajte Philadelphia krem sir. Miješajte dok se ne dobije homogena smjesa.
    • U posebnoj posudi istucite slatko vrhnje u šlag. U smjesu od krem ​​sira dodajte šlag s  vanilijom i lagano promiješajte.
    • Ispečeni biskvit izrežite na 2 dijela.
    • Podijelite kremu na 4 dijela i premažite svaki biskvit te vrh i rubove torte.
    • Ukrasite grančicama ružmarina I brusnicama u šećeru.
    • Prije posluživanja kolač dobro ohladite u hladnjaku (najmanje 2 sata).

Porcija

Za 20 osoba

Vrijeme pripreme

> 60 min

Težina pripreme

7/10

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags
0