Diskont-Stanic-Burger-od-gljiva

Burger od šumskih gljiva i zobenih pahuljica

drugačiji

BURGER OD ŠUMSKIH GLJIVA I ZOBENIH PAHULJICA

Gljive su pogodne za izradu raznolikih jela jer se odlično slažu i s povrćem i s mesom. Izvrsne su u rižotima, omletima, palačinkama, umacima i juhama, a od njih možete i napraviti slasne burgere. Saznaj kako i burgeri mogu biti fit i drugačiji.

Diskont-Stanic-Burger-od-gljiva2

SASTOJCI:

 •  

PRIPREMA:

  • U zagrijanu tavu na maslinovom ulju dodajte šumske gljive i protisnuti češnjak i pržite miješajući par minuta dok ne ispari tekućina koju su gljive pustile.
  • Gotove gljive prebacite u drugu posudu i ostavite par minuta da se ohlade. Dodajte zobene pahuljice, krušne mrvice, parmezan, jaja i začine i sve dobro izmiješajte.
  • Smjesu ostavite da se ohladi par minuta kako biste je lakše mogli oblikovati rukama. Smjesu podijelite u četiri dijela i oblikujte u burgere. Burgere od gljiva pržite na dobro zagrijanoj tavi sa svake strane dok ne dobiju lijepu boju.
  • Burger pecivo prerežite na pola,  jednu polovicu premažite majonezom, a drugu barbecue umakom. U sredinu stavite pečeni burger, topljeni sir Cheddar i zelenu salatu. Po želji možete dodati i svježe narezanu rajčicu i luk.

    

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

6/10

Diskont-Stanic-sumske-gljive

smrznute

ŠUMSKE
GLJIVE

Mix šumskih gljiva sadrži vrganje, bukovače, shii take i nameko gljive. Kako su smrznute odmah nakon branja, zadržale su svu svoju sočnost i okus. Nije ih potrebno odmrzavati prije korištenja. 

Pakiranje od 1 kg, potražite u svim Diskontima Stanić ili kupite u našoj online trgovini horeca.hr.

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags