drugačiji
BURGER OD ŠUMSKIH GLJIVA I ZOBENIH PAHULJICA
Gljive su pogodne za izradu raznolikih jela jer se odlično slažu i s povrćem i s mesom. Izvrsne su u rižotima, omletima, palačinkama, umacima i juhama, a od njih možete i napraviti slasne burgere. Saznaj kako i burgeri mogu biti fit i drugačiji.
SASTOJCI:
- 800 g šumskih gljiva
- 5 češnja češnjaka
- 50 g zobenih pahuljica
- 40 g parmezana
- 100 g krušnih mrvica
- 3 jaja
- 4 burger peciva
- 50 g majoneze
- topljeni sir Cheddar
- 50 g Senna Barbecue umaka
- maslinovo ulje
- sol, papar, kajenski papar
- zelena salata
PRIPREMA:
- U zagrijanu tavu na maslinovom ulju dodajte šumske gljive i protisnuti češnjak i pržite miješajući par minuta dok ne ispari tekućina koju su gljive pustile.
- Gotove gljive prebacite u drugu posudu i ostavite par minuta da se ohlade. Dodajte zobene pahuljice, krušne mrvice, parmezan, jaja i začine i sve dobro izmiješajte.
- Smjesu ostavite da se ohladi par minuta kako biste je lakše mogli oblikovati rukama. Smjesu podijelite u četiri dijela i oblikujte u burgere. Burgere od gljiva pržite na dobro zagrijanoj tavi sa svake strane dok ne dobiju lijepu boju.
- Burger pecivo prerežite na pola, jednu polovicu premažite majonezom, a drugu barbecue umakom. U sredinu stavite pečeni burger, topljeni sir Cheddar i zelenu salatu. Po želji možete dodati i svježe narezanu rajčicu i luk.
Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
6/10
smrznute
ŠUMSKE
GLJIVE
Mix šumskih gljiva sadrži vrganje, bukovače, shii take i nameko gljive. Kako su smrznute odmah nakon branja, zadržale su svu svoju sočnost i okus. Nije ih potrebno odmrzavati prije korištenja.
Pakiranje od 1 kg, potražite u svim Diskontima Stanić ili kupite u našoj online trgovini horeca.hr.