Buncek

Buncek s kiselim zeljem

zimsko jelo

BUNCEK S KISELIM ZELJEM

Sočni buncek, koji se odlično slaže s kiselim kupusom, savršeno je jelo s jednostavnom pripremom u samo dva sata.

diskont-stanic-recept-buncek-s-kiselim-zeljem2

SASTOJCI:

    • dimljena koljenica
    • 2 žličice svinjske masti
    • slatka mljevena paprika
    • lovor
    • krumpir – 500 g
    • 1 luk
    • kiseli kupus ribanac – 500 g
    • sitno sjeckani peršin

PRIPREMA:

    • Buncek (dimljenu koljenicu) prokuhati 15 minuta u vodi te zatim procijediti. Ponovno zakuhati novu vodu, dodamo pola glavice luka, lovorov list i buncek i kuhamo sat i pol.

    • Na svinjskoj masti popržiti drugu polovicu luka nasjeckanu na kockice. Na to dodamo kiseli kupus koji smo prethodno isprali u hladnoj vodi. Podlijevamo s vodom u kojoj smo kuhali buncek i dinstamo dok ne omekša. Začinimo s paprom, crvenom paprikom te ukoliko je potrebno i soli.

    • Krumpir ogulimo, narežemo i skuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo i pospemo sjeckanim peršinom.

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

> 60 min

Težina pripreme

5/10

isprobaj recept

KUPI NAMIRNICE

Sve sastojke pronađi u našoj online trgovini.

Chill and Grill

Recept je u suradnji s Diskontom Stanić pripremio Chef bistroa Chill adn Grill.

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags
0