Diskont-Stanic-Recept-Rama-Bozicna-torta

Božićna torta s kremom od naranče i bijele čokolade

njeno veličanstvo

BOŽIĆNA TORTA

Spoj dvije kreme uz božićne začine čini ovu božićnu tortu kraljicu blagdanskog stola, a mi imamo recept s kojim ćete oduševiti sve Vaše goste. I što je najvažnije, jednostavan je za pripremiti.

Diskont-Stanic-Recept-Rama-Bozicna-torta1

BISKVIT (kalupu za torte - 18 cm):

SASTOJCI:

    • 4 jaja
    • 2 žumanjka
    • 315 ml mlijeka
    • 390 g glatkog brašna
    • 250 g šećera
    • 1 praška za pecivo
    • 2 žličice mješavine začina za medenjake ( ukoliko nemate onda koristite 2 žličice cimeta i 3 žličice mljevenog đumbira )
    • prstohvat soli
    • 240 g Rama margarina

PRIPREMA:

    • Prvo napravimo biskvit. Pomiješajte cijela jaja i žumanjke s 100 ml mlijeka.
    • U drugoj posudi izvažite brašno, šećer, prašak za pecivo, začine za medenjake i sol.
    • Polako dodajete suhe sastojke uz stalno miješanje smjesi od jaja i mlijeka.
    • Dodajte Rama margarin i preostalo mlijeko smjesi brašna i izmiksajte.
    • 2 kalupa od 18 cm obložite papirom za pečenje i pecite 40 – 45 minuta na 180°C.
    • Dok se biskvit peče pripremamo kreme
Diskont-Stanic-Recept-Rama-Bozicna-torta2

KREMA OD NARANČE

SASTOJCI:

    • 100 ml cijeđenog soka od naranče
    • 50 ml cijeđenog limunovog soka
    • korica od jedne naranče
    • 2 – 3 žlice granuliranog šećera
    • 3 cijela jaja
    • 1 žlica gustina
    • 100 g ohlađenog Rama margarina narezanog na kockice
    • prstohvat soli
    • prstohvat soli

PRIPREMA:

    • Ulijte sok od naranče i limuna u zdjelu, pomiješajte sa šećerom, jajima, soli, naribanom koricom naranče i gustinom.
    • Kuhajte na laganoj temperaturi dok se krema ne zgusne.  
    • Dodajte kockice margarina i miješajte dok se ne otopi.
    • Procijedite kremu kroz cjediljku. 
Diskont-Stanic-Recept-Rama-Bozicna-torta3

KREMA OD BIJELE ČOKOLADE

SASTOJCI:

    • 500 g sira Mascarpone
    • 250 g bijele čokolade
    • 200 ml hladnog vrhnja za šlag

PRIPREMA:

    • Otopite čokoladu na pari.
    • Istucite vrhnje za šlag.
    • Pomiješajte Mascarpone sir i bijelu čokoladu.
    • Špatulom umiješajte vrhnje za šlag kremi od Mascarponea i bijele čokolade.

 

 

 

SLAGANJE:

    • Biskvit, bijela krema, krema od naranče, biskvit.
    • Završavate s bijelom kremom koju premažete i oko torte.

Porcija

Za 10 osoba

Vrijeme pripreme

> 60 min

Težina pripreme

6/10

Tonkina kužina

Recept je u suradnji s Diskontom Stanić pripremila Tonka Radić Čobanovkoju možete pratiti na Instagram-profilu Tonkina kužina.

Print Friendly, PDF & Email
Tags: No tags
0