božićna
LIZALICA S DŽEMOM I PHILADELPHIA KREM SIROM
Recepti s lisnatim tijestom pripremaju se prilično brzo, a uz malo spretnosti i volje mogu biti i sjajna dekoracija na vašem stolu. Isprobajte ovaj recept Božićna lizalica s džemom i Philadelphia krem sirom.
SASTOJCI:
- 200 g brašna od pira
- 20 g svježeg kvasca
- 70 g mlijeka
- 40 g smeđeg šećera
- 20 g mekog maslaca
- 1 žumanjak
- prstohvat soli
- 120 g džema od crvenog voća
- 125 g Philadelphia Original krem sira
- 2 žlice smeđeg šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- glazura
- voće za dekoraciju
PRIPREMA:
- U loncu na laganoj vatri zagrijte mlijeko sa žlicom šećera, žlicom brašna i kvascem. Dobro promiješajte, nemojte pregrijavati (treba biti mlako, nikako vruće). Ostaviti sa strane oko 20 minuta.
- Na dasku stavite brašno, dodajte narezani maslac, ostatak šećera, prstohvat soli i žumanjak. Polako ulijte smjesu od već pripremljenog kvasca na vrh brdašca od brašna. Mijesite dok ne dobijete savršeno tijesto. Pokriti krpom i ostaviti na toplom oko 30-40 minuta da se diže. Tijesto treba udvostručiti volumen.
- Tijesto razvaljajte na stolu posutim s malo brašna. Izrežite desetak trokuta oko 4-5 cm širine i duljinom od oko 15 cm. Položite trokute tijesta jedan za drugim, preklapajući ih, otprilike do pola baze trokuta. Slažite ih jedan do drugog kako bi dobili oblik božićnog štapića. Pritisnite trokutiće prstima na spoju i malo ih spljoštite. Upravo tamo rasporedite Philadelphia krem sir pomiješan s ekstraktom vanilije i šećerom u prahu. Na sir stavite džem.
- Oštre krajeve trokuta preklopite prema unutra tako da prekriju kremu od sira i džema. Između njih ostavite razmak od oko 1 cm da se nadjev vidi ispod tijesta.
- Premažite tijesto bjelanjkom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 190°C oko 16-20 minuta. Ohlađeni kolač premažite glazurom i ukrasite voćem.
Porcija
Za 5 osoba
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
6/10
original
PHILADELPHIA
KREM SIR
Philadelphia krem sir - Original, potražite najbližem Diskontu Stanić ili u našem webshopu horeca.hr.