Sastojci:
- 1 konzerva Bakina kuhinja slanutka (400 g) – ocijeđena i isprana
- 2 jaja
- 3 žlice meda ili agavinog sirupa
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- prstohvat soli
- 50 g tamne čokolade (narezane na komadiće ili čokoladne kapljice)
Priprema:
- U blender stavi ocijeđeni slanutak, jaja, med, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer, maslac od kikirikija i prstohvat soli. Sve zajedno miksaj dok ne dobiješ glatku, gustu smjesu.
- Umiješaj žlicom komadiće tamne čokolade.
- Smjesu prebaci u manji kalup za pečenje (20×20 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20–25 minuta, dok rubovi ne očvrsnu, a sredina ostane malo mekana.
- Pusti da se brownie potpuno ohladi prije rezanja.
- Ukrasi voćem ili nasjeckanim orašastim plodovima po želji