sastojci
- 200 g Philadelphia krem sira
- 150 g tjestenine u obliku školjke
- 140 g zelenog graška
- 6 ml soka od limuna
- 6 g naribane limunove kore
- 30 ml maslinovog ulja
- 25 g peršina
- 10 g svježih listova kadulje
- 1 režanj češnjaka
- 2 g soli
- 2 g svježe mljevenog šarenog papra
Priprema
- Philadelphia krem sir prethodno izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi.
- Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi prema uputama na pakiranju.
- U posebnom loncu zakuhajte vodu. Dodajte grašak i pričekajte dok voda ponovno ne počne ključati, od tog trenutaka kuhajte zeleni grašak 3 minute.
- Pripremite nadjev. Pomiješajte Philadelphia krem sir s graškom, koricom limuna, paprom i soli.
- Pripremite biljni umak. Peršin izblendajte s kaduljom, češnjakom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
- Nadjevom napunite školjke od tjestenine i rasporedite na tanjur. Svaki dio prelijte pripremljenim biljnim umakom i pospite svježim listićima peršina i kadulje.