Klara-Maric-01

Tagliatelle od špinata sa škampima na buzaru

Tagliatelle od špinata sa škampima na buzaru

 

1h 30′

 

4 osobe

 

srednje lagano

tagliatelle-sa-spinatom (3)

SASTOJCI

 

– škampi
– bijelo vino
– kapari
– maslinovo ulje
– češnjak
– peršin
– domaća šačša ili pelati
– tagliatelle od špinata
– zelene masline po želji

POSTUPAK

Škampe dobro zapecite na maslinovom ulju. Dodajte malo sitno narezanog češnjaka, peršina i bijelog vina te dinstajte. Kad vino ishlapi ubacite domaću šalšu i po želji dodajte, na ploške narezane, zelene masline i kapare (ako niste skuhali domaću možete iskoristiti pelate). Začinite po želji. Ukuhavajte do željene gustoće te uz lagano miješanje povremeno protresite posudu. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte s umakom.

Uživajte i dobar Vam tek želimo!!

Tags: No tags