Neobičan i zanimljiv recept
LIGNJE IZ PEĆNICE
Donosimo zanimljivu i drugačiju ideju za svima omiljene lignje.
Nažalost nemamo svi pristup svježoj ribi, a svjesni smo koliko je ona doista važan dio kvalitetne uravnotežene prehrane. U tom slučaju posežemo za smrznutom, ali jednako kvalitetnom. Svjesni toga pod našom robnom markom Pedro razvili smo široku palatu smrznutih delicija, poput: oslića, srdele, lignje, gambera, vongola, sipe, škampi i ostalih morskih plodova.
Vjerujemo da smo svi već pripremali različite vrste riba u pećnici, a što je s liganjama? Zašto ne biste i njih pripremili na ovaj način. Jednako su ukusne kao da ih pržite na ulju, a ipak ih pripremate u jednoj laganijoj varijanti.
Dodate li im krumpir, vino i mediteranske začine vjerujemo da će ovo postati vaša nova omiljena verzija.
SASTOJCI:
- krumpir
- lignje
- maslinovo ulje
- 1-2glavice luka
- češnjak
- 150ml vina
- 100ml vode
- sol, papar, origano, ružmarin, peršin
PRIPREMA:
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- Krumpir ogulite i narežite na ploške te ga začinite i zalijte maslinovim uljem.
- Luk i češnjak ogulite i narežite pa dodajte u krumpir i sve zajedno istresite u pleh za pečenje.
- Lignje nakon što se odlede začinite i posložite po krumpiru.
- Sve zalijte s vinom, vodom i maslinovim uljem.
- Pokrijte folijom i pecite 45 minuta.
- Nakon 45 minuta maknite foliju i pecite još par minuta dok se ne zapeče i porumeni.
- Po želji možete dodati i drugo povrće poput mrkve i rajčice.
- Servirajte toplo tako da prelijete s umakom od maslinovog ulja, svježe nasjeckanim peršinom i češnjakom.
- Uz slasne lignje i povrće dobit ćete i finu umak za umakanje.
Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
> 60 min
Težina pripreme
5/10
fina
INDIJSKA
LIGNJA
Pod našom robnom markom Pedro razvili smo široku palatu smrznutih delicija, poput: oslića, srdele, lignje, gambera, vongola, sipe, škampi i ostalih morskih plodova, a u ponudi potražite i indijsku lignju ili već spremne kolutiće i krakove lignje patagonike, za Vaše omiljene delicije.