lisnato
DRVCE SA ŠPINATOM I PHILADELPHIA KREM SIROM
Tražite li ideju kako ukrasiti i pripremiti hranu za doček najluđe noći u godini, naša preporuka je definitivno ovo lisnato drvce sa špinatom i Philadelphia krem sirom. Izvrsno se slaže kao ukusan i praktičan prilog vašim blagdanskim platama.
SASTOJCI:
- 2 svježa tijesta za pizzu ili vlastito dizano tijesto
- 1 paket svježeg špinata
- 1 luk
- cca 60 g sira Philadelphia krem sira
- peršin
- 50 g sira gorgonzole
- 2 češnja češnjaka
- sol i papar
- 1 bjelanjak
- maslac
PRIPREMA:
- Na maslacu popržite luk. Kad omekša i malo porumeni dodajte špinat i češnjak. Sve zajedno pirjati uz stalno miješanje. Dodajte Philadelphia krem sir i gorgonzolu. Sve sjediniti u jednoličnu smjesu i začinite. Dodajte nasjeckani peršin i promiješajte.
- Veći pleh obložiti papirom za pečenje. Razvaljano tijesto (cca 5 mm debljine) izrezati na 3 trokuta jednake veličine.
- Prvi trokut stavite na pleh za pečenje obložen papirom te ga premažite polovicom smjese od špinata i prekrijte drugim trokutom. Staviti drugi dio smjese od špinata i ponovo prekrijte zadnjim trokutom od tijesta.
- Izrežite vodoravne pruge s obje strane široke oko 2 cm ( grane bora ). U sredini ostavite neprerezanu traku (također širine cca 2 cm). Počnite motati jednu po jednu traku, idući od vrha. Prvo samo jednom, zatim (one duže pruge) dva ili tri puta.
- Pripremljenu, još sirov bor namažite lagano umućenim bjelanjkom.
- Pecite na 200°C oko 15-20 minuta ili dok tijesto ne porumeni.
Porcija
Za 5 osoba
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
6/10
original
PHILADELPHIA
KREM SIR
Philadelphia krem sir - Original, potražite najbližem Diskontu Stanić ili u našem webshopu horeca.hr.