neobična
SALATA S PUNJENIM CVJETOVIMA TIKVICA I PHILADELPHIA KREM SIROM
Cvjetovi tikvica beru se u jutarnjim satima, kad procvatu i najbolje ih je jesti istoga dana. Poput tikvica u koje s vremenom izrastu i cvjetovi su dobar izvor vitamina C, kalija i folata.
Jedu se svježi u salatama, a mogu poslužiti i kao dekoracija jelima, no najbolji su prženi, pogotovo punjeni, primjerice, krem sirom, jer u tom slučaju dobivate savršenu kombinaciju kremastog i hrskavog. Krem sir možete obogatiti naribanim parmezanom, svježim mirisnim začinima (ili izabrat Philadelphia krem sir sa začinima) i pinjolima, ali i poigrati se s mozzarellom, inćunima, kao i komadićima pršuta ili pak repovima škampa.
SASTOJCI:
- 75 g Philadelphia krem sira sa začinima
- 6 cvjetova tikvice ili bundeve (20 g)
- 1 srednja kumato rajčica (150 g)
- 1 srednja žuta rajčica (150 g)
- 1 manja crvena rajčica (75 g)
- 40 g listova kelja
- 20 ml maslinovog ulja
- 6 ml soka od limuna
- 8 g limunove korice
- 2 g svježe mljevenog šarenog papra
- 1 g soli
PRIPREMA:
- U loncu zakuhajte vodu i sol te blanširajte listove kelja.
- Rajčice operite i narežite na ploške.
- Cvjetove tikvice očistite, odstranite prašnike i lagano raširiti latice.
- Pripremite nadjev - pomiješajte Philadelphia krem sir sa začinima s naribanom limunovom koricom i paprom.
- Žličicom pažljivo nadjenite cvjetove tikvice i smotajte latice.
- Na tanjur složite ploške rajčice, listove kelja i punjene cvjetove tikvica. Salatu prelijte maslinovim uljem pomiješanim s limunovim sokom i prstohvatom soli.
Porcija
Za 2 osobe
Vrijeme pripreme
< 15 min
Težina pripreme
4/10
Philadelphia
KREM SIR
SA ZAČINIMA
Krem sir obogaćen začinima
Prozračan, kremast i lako maziv sir, sjajan je izbor za umake i punjenja. A dodatno obogaćen začinima idealan je izbor za salate.