Diskont-stanic-zottarella-mediteranska-pita-cover_A

Mediteranska pita sa Zottarella rolicom

aromatična

MEDITERANSKA PITA SA ZOTTARELLA ROLICOM

Naprosto obožavamo ljeto, aromatične biljke i mnoštvo svježeg povrća. Stoga donosimo jednostavno i ukusno mediteransko jelo sa slasnom koktel rajčicom, ružmarinom i kremastom Zottarella rolicom.

Diskont-stanic-zottarella-mediteranska-pitaA

SASTOJCI:

    • 300 g pšeničnog brašna
    • 4 žlice biljnog ulja
    • 125 ml mineralne vode
    • 500 g koktel rajčica
    • 2 režnja češnjaka
    • 1 pakiranje Zottarella rolica 250g
    • 1 čaša (150 g) crème freîche
    • 50 ml vrhnja
    • papar
    • sol
    • grančica ružmarina
    • 100 g rikole (po želji)


PRIPREMA:

    • Brašno, ulje, mineralnu vodu i prstohvat soli umiješajte u glatko tijesto. Ako je suho, dodajte još malo mineralne vode ili ulja; ukoliko je pak prevlažno umijesite još malo brašna. Omotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite oko 30 minuta da odstoji na hladnom.
    • Pećnicu s funkcijom donjih i gornjih grijača i lim za pečenje zagrijte na temperaturu od 230 °C.
    • Koktel rajčice operite i prepolovite. Češnjak ogulite i protisnite kroz prešu. Zottarella rolicu ocijedite i narežite na ploškice. Crème freîche ( krema od slatkog vrhnja i mlaćenice ) pomiješajte s vrhnjem i češnjakom te začinite solju i paprom. Tijesto podijelite na četiri dijela; radnu površinu lagano posipajte brašnom; razvaljajte tijesto u ovalnom obliku što je tanje moguće. Krugove tijesta stavite na papir za pečenje, premažite kremom te na to stavite rajčice i ploškice Zottarelle.
    • Pitu s papirom za pečenje stavite na lim i pecite oko 8 - 10 minuta. Iskidajte ružmarin i pospite preko tijesta. Također, po želji, operite i ocijedite rikulu te ju posipajte preko tijesta.
    • Ostale pite pecite na isti način.

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

< 35 min

Težina pripreme

6/10

Diskont-stanic-zottarella-mediteranska-pita2_A

Tott

ZOTTARELLA ROLICA

Klasičan talijanski specijalitet od sira

Zottarella je naziv za mozzarella sir proizvođača Zott, proizveden prema klasičnom talijanskom receptu. To je mozzarella kakvu poznajete i cijenite prema izvornom talijanskom receptu. Zottarella se nalazi u salamuri koja je štiti od isušivanja, a nudi sjajne mogućnosti u modernoj kuhinji!

Tags: No tags