aromatična
MEDITERANSKA PITA SA ZOTTARELLA ROLICOM
Naprosto obožavamo ljeto, aromatične biljke i mnoštvo svježeg povrća. Stoga donosimo jednostavno i ukusno mediteransko jelo sa slasnom koktel rajčicom, ružmarinom i kremastom Zottarella rolicom.
SASTOJCI:
- 300 g pšeničnog brašna
- 4 žlice biljnog ulja
- 125 ml mineralne vode
- 500 g koktel rajčica
- 2 režnja češnjaka
- 1 pakiranje Zottarella rolica 250g
- 1 čaša (150 g) crème freîche
- 50 ml vrhnja
- papar
- sol
- grančica ružmarina
- 100 g rikole (po želji)
PRIPREMA:
- Brašno, ulje, mineralnu vodu i prstohvat soli umiješajte u glatko tijesto. Ako je suho, dodajte još malo mineralne vode ili ulja; ukoliko je pak prevlažno umijesite još malo brašna. Omotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite oko 30 minuta da odstoji na hladnom.
- Pećnicu s funkcijom donjih i gornjih grijača i lim za pečenje zagrijte na temperaturu od 230 °C.
- Koktel rajčice operite i prepolovite. Češnjak ogulite i protisnite kroz prešu. Zottarella rolicu ocijedite i narežite na ploškice. Crème freîche ( krema od slatkog vrhnja i mlaćenice ) pomiješajte s vrhnjem i češnjakom te začinite solju i paprom. Tijesto podijelite na četiri dijela; radnu površinu lagano posipajte brašnom; razvaljajte tijesto u ovalnom obliku što je tanje moguće. Krugove tijesta stavite na papir za pečenje, premažite kremom te na to stavite rajčice i ploškice Zottarelle.
- Pitu s papirom za pečenje stavite na lim i pecite oko 8 - 10 minuta. Iskidajte ružmarin i pospite preko tijesta. Također, po želji, operite i ocijedite rikulu te ju posipajte preko tijesta.
- Ostale pite pecite na isti način.
Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
< 35 min
Težina pripreme
6/10
Tott
ZOTTARELLA ROLICA
Klasičan talijanski specijalitet od sira
Zottarella je naziv za mozzarella sir proizvođača Zott, proizveden prema klasičnom talijanskom receptu. To je mozzarella kakvu poznajete i cijenite prema izvornom talijanskom receptu. Zottarella se nalazi u salamuri koja je štiti od isušivanja, a nudi sjajne mogućnosti u modernoj kuhinji!