fina
MUSAKA S BONDUELLE POVRĆEM
Musaka je jelo koje se odavno udomaćilo u našim kuhinjama. Doduše, u malo drugačijem obliku koji se razlikuje od tradicionalnog. Najpoznatija varijanta musake je ona koja dolazi iz Grčke i Turske, a priprema se s patlidžanima te junetinom ili janjetinom, a mi donosimo recept za jednostavnu i finu musaku s Bonduelle povrćem.
SASTOJCI:
- 400 g Bonduelle Royal mix povrća
- 250 g krumpira
- 200 g ribanog sira
- 20 ml vrhnja za kuhanje
- sol i papar
PRIPREMA:
- Krumpir ogulite, operite i narežite na tanke ploške. Dobro ga posušite s kuhinjskom krpom ili papirnatim kuhinjskim ubrusima. Zagrijte ulje i zatim ispržite krumpir. Stavljajte ga na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.
- Protvan u kojem ćete raditi musaku premažite s malo masnoće i prekrijte dno s polovicom pripremljenih krumpira. Lagano ih posolite, zatim na njih rasporedite Bonduelle smrznuto povrće te prekrijte s ostatkom krumpira.
- Pomiješajte naribani sir s vrhnjem i prelijte preko povrća. Pecite na 180°C dok musaka fino ne porumeni.
- Idealno kao glavno jelo ili kao prilog.
- Umjesto Bondelle Royal mix povrća, možete koristiti i neku drugu mješavinu po vašoj želji.
Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
> 60 min
Težina pripreme
5/10
smrznuto
BONDUELLE
POVRĆE
Bonduelle smrznuto povrće, potražite najbližem Diskontu Stanić ili u našem webshopu horeca.hr