omiljeni
BAKIN PREOKRENUTI KOLAČ S JABUKAMA I ŠLAGOM
Priprema sezonskog kolača s jabukama je brza i jednostavna, a dobra je vijest i da vam neće trebati brdo sastojaka. Uopće se ne trebate opterećivati ni time kako će kolač u konačnici ispasti jer - peče se naopačke. Imajte na umu da ga možete napraviti i s drugim voćem, poput kruške ili šljive.
SASTOJCI:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica brašna
- ½ praška za pecivo
- 1 vanilin šećera
- 500 ml Cremina za šlag
- 6 jabuka
- 75 grama šećera
- 1 žličica cimeta
PRIPREMA:
- Jabuke ogulite i narežite, pospite ih sa šećerom i cimetom.Posudu za pečenje namastite, pobrašnite. Zagrijte pećnicu na 180°C i stavite peći jabuke 25 minuta.
- Dok se jabuke peku pripremite biskvit. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. U žumanjke dodajte šećer i vanilin šećer i umutite pjenasto. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo i mutite dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka, žlicu po žlicu.
- Pečene jabuke izvadite iz pećnice i preko njih ravnomjerno rasporedite smjesu za biskvit. Biskvit pecite 20 minuta na 180°C.
- Izvadite kolač iz pećnice, te ga nakon par minuta preokrenite na podlogu. Ohladite na sobnoj temperaturi.
- Izradite Cremino u čvrsti šlag te ga nanesite na ohlađeni biskvit. Prije posluživanja kolač ohladiti u frižideru.
Porcija
Za 8 osoba
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
5/10
original
CREMINO
ZA ŠLAG I KOLAČE
Poboljšana nova receptura Cremina za šlag i kolače daje mu postojanost i idealnu čvrstoću koja traje dugo nakon posluživanja, a jednostavna i brza priprema spašavaju stvar u situacijama kada treba ukrasiti ili doraditi veće količine kolača ili krema. Svidjet će vam se i njegova primjena – naime, odličan je za pripremu i ukrašavanje slastica, voćnih salata i napitaka. Zbog svog praktičnog pakiranja s čepom lako se dodaje u smjese i sigurno čuva u hladnjaku u slučaju kada niste potrošili cijelo pakiranje. Ovo je također proizvod na biljnoj bazi, a dolazi u pakiranjima od 500 i 1000 mililitara.