Diskont-Stanic-philadelphia-cheesecake

Cheesecake s glazurom od bijele čokolade i limuna

osvježavajuć i punog okusa

CHEESECAKE S GLAZUROM OD BIJELE ČOKOLADE I LIMUNA

Neobičan i jednostavan. Osvježavajuć i punog okusa. Ovaj cheesecake s glazurom od bijele čokolade i limuna, osvojiti će svakog obožavatelja slastica.

Diskont-Stanic-philadelphia-cheesecake2

SASTOJCI:

    • 80 g maslaca
    • 240 g keksa
    • 800 g svježeg sira za deserte
    • 250 g Philadelphia krem sira
    • 4 jaja
    • 100 g bijele čokolade
    • 120 g šećera
    • 50 g brašna
    • 200 ml vrhnja 30% m.m.
    • 100 g bijele čokolade
    • 60 ml vrhnja 30% m.m.
    • korica 1 limuna
    • sok od 1 limuna

PRIPREMA:

    • Maslac otopite. Kekse sameljite i pomiješajte s maslacem. Okrugli kalup za pečenje promjera 24 cm obložite papirom za pečenje. Smjesu stavite na dno kalupa i ostavite u hladnjaku 15 minuta.
    • U većoj posudi pomiješajte sir, Philadelphia krem sir i šećer, miksajte dok ne postane glatko. Dodajte prosijano brašno i promiješajte. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
    • 100 g čokolade otopite u vodenoj kupelji, malo ohladite. Dodajte nekoliko žlica smjese od sira,  promiješajte i sjedinite. Dodajte vrhnje i nježno promiješajte.
    • Izvadite tijesto iz hladnjaka. Na dno izlijte pripremljenu smjesu sira.
    • Zagrijte pećnicu na 180°C. Na donju policu stavite lim s 0,5 cm vode. Stavite tijesto i odmah smanjite temperaturu na 125 °C. Pecite 100 minuta. Nakon pečenja ostavite sa strane da se ohladi.
    • Pripremite preljev. Bijelu čokoladu i vrhnje otopite u vodenoj kupelji, dodajte sok i koricu limuna, promiješajte.
    • Kolač prelijte lagano toplom čokoladom i ostaviti sa strane dok se glazura ne učvrsti.

Porcija

Za 8 osoba

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

5/10

Philadelphia-original

original

PHILADELPHIA
KREM SIR

Philadelphia krem sir - Original, potražite najbližem Diskontu Stanić ili u našem webshopu horeca.hr, po odličnoj trajno niskoj cijeni od 10.99 kn do kraja godine.

Tags: No tags