osvježavajuć i punog okusa
CHEESECAKE S GLAZUROM OD BIJELE ČOKOLADE I LIMUNA
Neobičan i jednostavan. Osvježavajuć i punog okusa. Ovaj cheesecake s glazurom od bijele čokolade i limuna, osvojiti će svakog obožavatelja slastica.
SASTOJCI:
- 80 g maslaca
- 240 g keksa
- 800 g svježeg sira za deserte
- 250 g Philadelphia krem sira
- 4 jaja
- 100 g bijele čokolade
- 120 g šećera
- 50 g brašna
- 200 ml vrhnja 30% m.m.
- 100 g bijele čokolade
- 60 ml vrhnja 30% m.m.
- korica 1 limuna
- sok od 1 limuna
PRIPREMA:
- Maslac otopite. Kekse sameljite i pomiješajte s maslacem. Okrugli kalup za pečenje promjera 24 cm obložite papirom za pečenje. Smjesu stavite na dno kalupa i ostavite u hladnjaku 15 minuta.
- U većoj posudi pomiješajte sir, Philadelphia krem sir i šećer, miksajte dok ne postane glatko. Dodajte prosijano brašno i promiješajte. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
- 100 g čokolade otopite u vodenoj kupelji, malo ohladite. Dodajte nekoliko žlica smjese od sira, promiješajte i sjedinite. Dodajte vrhnje i nježno promiješajte.
- Izvadite tijesto iz hladnjaka. Na dno izlijte pripremljenu smjesu sira.
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Na donju policu stavite lim s 0,5 cm vode. Stavite tijesto i odmah smanjite temperaturu na 125 °C. Pecite 100 minuta. Nakon pečenja ostavite sa strane da se ohladi.
- Pripremite preljev. Bijelu čokoladu i vrhnje otopite u vodenoj kupelji, dodajte sok i koricu limuna, promiješajte.
- Kolač prelijte lagano toplom čokoladom i ostaviti sa strane dok se glazura ne učvrsti.
Porcija
Za 8 osoba
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
5/10
original
PHILADELPHIA
KREM SIR
Philadelphia krem sir - Original, potražite najbližem Diskontu Stanić ili u našem webshopu horeca.hr, po odličnoj trajno niskoj cijeni od 10.99 kn do kraja godine.