ljetni roštilj uz
POVRĆE NA ŽARU S EGZOTIČNIM PHILADELPHIA UMACIMA
Uz sunce i ljeto, uvijek je tu i roštilj! Iako većina na spomen roštilja pomisli na meso, i povrće ima svoje čari. Grillanje je odličan način da povrće dobije karakteristični slatkasto-karamelizirani okus (koji ne možemo dobiti drugim tehnikama kuhanja) uz jako malo pripreme. Sve što trebate učiniti, izmiješati je sirovo povrće s uljem i soli i staviti ga na roštilj. Poslužiti ga uz hladne egzotične umake i sjajan obrok je gotov za tren!
SASTOJCI:
- 4 crvene slatke paprike
- 20 malih slatkih crvenih i žutih papričica
- 20 cherry rajčica
- 1 velika crvena rajčica
- 2 tikvice
- 6 malih glavica luka
- 250 g krem sira Philadelphia
- 1 žličica paste tamarinde
- 1 žličica sirupa od agave
- 1 žličica limunovog soka
- 1 žlica maslinovog ulja
- začini: sol, kajenski papar
- svježi špinat i klice za ukrašavanje
PRIPREMA:
- Velike paprike prerežite na pola i uklonite sjemenke. Luk narežite na kolutić.
- Cherry rajčice prepolovite. Tikvicu i rajčicu narežite po dužini na tanke ploškei pokapajte maslinovim uljem.
- Povrće pecite na gradelama oko 10 minuta.
- Krem sir Philadelphia podijelite na pola. Napravite umak tako da u jedan dio krem sira dodate limunov sok i sol. Preostalom siru dodajte pastu od tamarinde, agavin sirup, prstohvat kajenskog papra i sol.
- Povrće poslužite s umacima od sira, listićima svježeg špinata i omiljenim klicama.
Porcija
Za 2 osobe
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
2/10
original
PHILADELPHIA
KREM SIR
Philadelphia krem sir - Original, potražite najbližem Diskontu Stanić ili u našem webshopu horeca.hr