slasni
MEDITERANSKI QUICHE S LISNATIM TIJESTOM
Ovo jelo teško je ne voljeti!
Naziv quiche je francuska verzija njemačkog kuchea, što označava kolač – a na što uvelike podsjeća njegov izgled. Quiche je u osnovi pečeni nadjev, odnosno fila koju na okupu drži hrskavo bogato prhko tijesto. Punjenje klasičnog quichea sadrži mješavinu izlupanih jaja, crème fraîche i komadiće kuhane dimljene slanine uz dodatak soli, papra i muškatnog oraščića. Tek pred kraj 20. stoljeća quiche je postao planetarno popularan s time da je osnovna receptura vrlo brzo promijenjena, a dodan je luk, sir, gljive, špinat, poriluk, inćuni, masline i mnogobrojni drugi sastojci.
Kako bi i oni manje spretni u kuhinji mogli uživati u ovom sjajno jelu donosimo jednostavniju verziju s lisnatim tijestom.
SASTOJCI:
- 250 g KOCH lisnatog tijesta
- 500 g Cherry rajčica
- 1 glavica luka
- 1 tikvica
- 300 g mozzarelle
- 1 šaka bosiljka, nasjeckanog (za umak)
- 100 g vrhnja
- 2 jaja
- 1 žlica crvene paprike
- sol i papar, bosiljak listići
PRIPREMA:
- Razvaljajte lisnato tijesto i stavite ga u okrugli lim za pečenje, napravite nekoliko uboda vilicom.
- Pomiješajte vrhnje, bosiljak, papar i sol i rasporedite smjesu po tijestu.
- Narežite mozzarellu i luk, Cherry rajčice prepolovite, a tikvice ogulite na tanke trakice. Sve rasporedite po slanoj piti.
- Zagrijte pećnicu 175 - 200 ° C. Peći 30 minuta.
- Poslužite toplo.
Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
6/10
smrznute
LISNATO
TIJESTO
Lisnato tijesto idealan je odabir za izradu savijača, kremšnita ili košarica sa slanim punjenjem. Potrebno ga je samo odmrznuti na sobnoj temperaturi, pobrašniti podlogu i uz minimalan trud ga razvaljati na željenu debljinu. Prije pripreme tijesto ravnomjerno izbockajte vilicom kako bi svaki puta bilo savršeno pečeno i hrskavo.
Pakiranje od 500 g (2x250 g), potražite u svim Diskontima Stanić ili kupite u našoj online trgovini horeca.hr.